ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ολονυχτία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, χρειάστηκαν 15 ώρες για να «κλείσει» η πρώτη άδεια, η δημοπράτηση της δεύτερης άρχισε χθες το πρωί και είναι άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε ενώ αργά χθες το απόγευμα υπήρξε η πληροφορία πως κατοχυρώθηκε και η τρίτη άδεια. Έτσι, ενώ η όλα αναμενόταν να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, η δημοπρασία μπαίνει τελικά στην τρίτη της ημέρα και αναμένεται να κλείσει σήμερα.

Η διαδικασία είναι κλειστή κι έτσι παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι κερδισμένοι της δημοπρασίας και με τι ποσά κατοχύρωσαν τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτά θα γίνουν γνωστά με κυβερνητική ανακοίνωση μετά την πλήρη ολοκλήρωση της δημοπρασίας και την έξοδο των «έγκλειστων» διεκδικητών των αδειών από το «φρούριο» της Γενικής Γραμματείας.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μέρα ασφαλιστικών μέτρων καθώς οι δικαστικοί επιμελητές έφταναν ο ένας μετά τον άλλο στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θυροκολλώντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται πως στη δημοπρασία συμμετέχουν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα υπάρξει «περίοδος προσαρμογής» μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. «Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια», τόνισε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής. «Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το "μαύρο" στη δημόσια τηλεόραση. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει».

Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση πάει από την παλιά διαπλοκή στη νέα»

Συνεδρίασαν χθες υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, με τα στελέχη του κόμματος που απαρτίζουν την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού. Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Ποταμιού -καθώς δεν έγιναν δηλώσεις- στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες «πηγαίνει από τη παλιά διαπλοκή σε νέα, ευνοϊκά διακειμένη απέναντί της» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ δόθηκε η κατεύθυνση, οι παρεμβάσεις των βουλευτών να αναδείξουν τη συγκεκριμένη διάσταση. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η διαφωνία με τον τρόπο και τους χειρισμούς που ακολουθεί η κυβέρνηση και τονίστηκε ότι χρειάζεται πλήρης διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα. «Οι άδειες θα πρέπει να ήταν πάνω από τέσσερις, ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθούν ολιγοπώλια» ανέφερε ηγετικό στέλεχος του Ποταμιού.

ΛΑΕ για τηλεοπτικές άδειες: «Διάτρητες διαδικασίες που θα πληρωθούν πανάκριβα από τον τόπο»

«Η κούρσα εκατομμυρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους επίδοξους καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει καμιά σχέση με την ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και τον πολιτισμό» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Η ΛΑΕ κάνει λόγο για «διάτρητες κυβερνητικές διαδικασίες», οι οποίες «θα πληρωθούν πανάκριβα στη συνέχεια από τους πολίτες και κυρίως θα πληρωθούν πανάκριβα από τον τόπο και τον ελληνικό λαό με ακόμα μεγαλύτερη, ίσως, πλύση εγκεφάλου και πολιτιστική υποβάθμιση».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Ο τόπος έχει ανάγκη από βαθιά και χωρίς στεγανά, ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία και ενίσχυση των δημιουργικών πολιτιστικών προσπαθειών και όχι από ένα εσαεί δημοπρατούμενο και κηδεμονευμένο μνημονιακό τηλεοπτικό τοπίο χειραγώγησης της πολιτικής και της δημοκρατίας».

Και drone πάνω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Ένα… drone έκανε την εμφάνισή του πάνω από το κτήριο όπου διεξάγεται η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία!

Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίο αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του.

Όπως μετέδωσε το STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα κεντρικά της υπηρεσίας τους για το συμβάν και θα διεξαχθεί έρευνα. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, τι δουλειά είχε στο σημείο το drone κι εάν κατέγραφε βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χτες το πρωί, το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με ισχυρή ομάδα αστυνομικών να το επιτηρεί περιμετρικά, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα. Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτίριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.
πηγη newsbeast.gr//via:newsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]