Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του παιδιού σας… από το κινητό σας

MedChild: Η δωρεάν εφαρμογή του «Μαζί για το Παιδί» για όλους τους γονείς

«Αύριο Παρασκευή ο Αλέξανδρος πρέπει να κάνει το εμβόλιο», θα ήταν η υπενθύμιση στην οθόνη του κινητού σας.  Ναι, καλά διαβάσατε. Μια εφαρμογή η οποία θα σας υπενθυμίζει τις προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και τα εμβόλια που εκκρεμούν για την ανάπτυξη του παιδιού σας, από το «Μαζί για το Παιδί»

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την εφαρμογή MedChild η οποία «γεννήθηκε» από την Ένωση Μαζί για το Παιδί σε συνεργασία  με έγκριτη ομάδα παιδιάτρων και την υποστήριξη της elpis, της πρώτης διεθνούς εταιρείας συμβούλων φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.
«Εργαλείο» για κάθε γονέα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για γονείς, μέσω του οποίου μπορούν να καταγράφουν  και να ελέγχουν, εύκολα και απλά, την ανάπτυξη του παιδιού τους, από 0 έως 18 ετών. Οι πληροφορίες που περιέχονται στην εφαρμογή, προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση, χωρίς να υποκαθιστούν  ή να αντικαθιστούν την συμβουλή του παιδιάτρου ή άλλης ιατρικής ειδικότητας.

Δωρεάν η εφαρμογή

Το MedChild,  είναι διαθέσιμο δωρεάν για iOS και Android.  Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλαπλά προφίλ παιδιών δίνοντας τη δυνατότητα στον γονέα/ χρήστη να επιλέξει το προφίλ που θέλει να είναι ενεργό ανά πάσα στιγμή.
Η ηλικία και η ανάπτυξη οι γνώμονες.
Το προφίλ του κάθε παιδιού είναι οργανωμένο ανάλογα με την ηλικία του, η οποία υπολογίζεται αυτόματα με βάση την ημερομηνία της γέννησής του.
Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας σημειώσεων, καθώς και υπενθύμισης μέσω του ημερολογίου, σχετικά με τις προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και τα εμβόλια που εκκρεμούν.
Με την αλλαγή της ηλικιακής ομάδας του παιδιού τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί μεταφέρονται στην επόμενη ομάδα. Επίσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων ερωτήσεων (quiz) δίνεται η δυνατότητα  στους γονείς να αναγνωρίσουν σημαντικά στάδια ανάπτυξης στο παιδί τους και να ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας που αξίζουν προσοχή.


Παρέχονται πληροφορίες για κάθε ηλικιακή ομάδα σχετικά :

- με την ασφάλεια
- τη σωματική ανάπτυξη
- τις ικανότητες και δεξιότητες
- τη διατροφή
- τα εμβόλια
- το παιχνίδι
- το φαρμακείο του σπιτιού
- τις συνιστώμενες ιατρικές επισκέψεις

Σχετικά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:

Το  «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ένωση κοινωφελών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996. Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με περισσότερους από 170 φορείς, πέραν των μελών της, και  βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.  Παράλληλα με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρουν τα 10 μέλη της, η Ένωση ως δίκτυο έχει αναπτύξει μια σειρά υπηρεσιών και προγραμμάτων με σκοπό να διευρύνει γεωγραφικά και ποσοτικά το κοινωνικό της αποτύπωμα.
Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27
T. 210 74 82 690, F.210 74 82 664

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]