Στο τραπέζι το θέμα ακατάσχετου λογιαριασμού για επαγγελματίες


Την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με θέμα το αίτημα της ΕΣΕΕ για καθιέρωση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

Στην σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης και ο ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως υποστηρίζει η ΕΣΕΕ, αυτή η άμεση καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 1,3 - 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους. Η εκτίμηση από την πλευρά των εκπροσώπων της αγοράς είναι ότι έτσι θα σταματήσει η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Με θετικό μάτι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, βλέπει αυτή την εξέλιξη ο Τρύφων Αλεξιάδης. Την ίδια ώρα όμως οι εκπρόσωποι των δανειστών συνεχίζουν να έχουν αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό,  κάθε επιχείρηση η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές.

Σε ποσοστό 80%, το μηνιαίο υπόλοιπο του ειδικού λογαριασμού θα είναι ακατάσχετο για παλαιές ληξιπρόθεσμες, εκτός ρύθμισης οφειλές.

Στο υπόλοιπο 20% θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ παραμένουν στη διάθεση της φορολογικής διοίκησης όλα τα υπόλοιπα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Πηγή : www.in.gr//via


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]