ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η παρέμβαση της Ε.Ε στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και αποκαλυπτικές αντιδράσεις!

Η επιστολή της Κομισιόν υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ , Α. Γεωργίου, «παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο» και παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος. Θέση που στηρίζει και ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, δηλώνοντας ότι «πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση». Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το περιεχόμενο της επιστολής της Κομισιόν ως «πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας» για το δημόσιο χρέος της επίμαχης περιόδου, ενώ σκληρές τοποθετήσεις για «απαράδεκτη και αντιθεσμική ενέργεια» έκαναν οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ.
Παπαγγελόπουλος: ΚΡΙΜΑ για τους 3 της Κομισιόν!
Το ηχηρό σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, για τους επικεφαλής των οργάνων της Κομισιόν που υπογράφουν την επιστολή που εστάλη στον κ. Τσακαλώτο, έχει ως εξής:
«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως,  όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο.
Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ».
ΠΑΣΟΚ: Αποκαθιστάται πλήρως η αλήθεια της «ασύδοτης διακυβέρνησης Καραμανλή
Επίθεση και στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας την απάντηση του κ.Τσακαλώτου στην Κομισιόν για το θέμα την δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ της περιόδου 2010-2015.
«Η σημερινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  , για το θέμα των οικονομικών στοιχείων και ειδικά του δημοσίου χρέους της χώρας, την περίοδο 2010-2015 αποκαθιστά πλήρως την Αλήθεια και ότι επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ απο την πρώτη στιγμή. Όσα κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ το 2010 ήταν η αποκάλυψη των καταστροφικών αποτελεσμάτων της ασύδοτης διακυβέρνησης Καραμανλή. Η συνομωσιολογία και ο διχασμός που προκάλεσε εσκεμμένα το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο και οι αμετανόητοι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι σύμμαχοι τους, καταρρέει εκκωφαντικά.
 Όσον αφορά την επιστημολογικής φύσεως απάντηση του κ.Τσακαλώτου στην Κομισιόν, με την οποία πετάει τις ευθύνες στη δικαιοσύνη,  ξεχνά να μας ερμηνεύσει την φράση του κ.Παππά σε συνέντευξη του, σχετικά με το θέμα ΕΛΣΤΑΤ: «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πως και εάν διογκωθήκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο». Η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης στο απόγειο της».
Κ. Γκουλέκας: Διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη, όχι εμπλοκή της Κομισιόν
Ηχηρή παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γιουλέκας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σχολιάζοντας την επιστολή- παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα, τόνισε:
«Πρώτη φορά βλέπω αξιωματούχους της ΕΕ να εμπλέκονται σ' ένα θέμα που βρίσκεται στη δικαστική του διερεύνηση. Ξανά παραπέμπεται για κακούργημα ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος και αυτό αφορά την ελληνική δικαιοσύνη και δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό».
Για τη θέση της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε: «Περιμένουμε τη διαλεύκανση της δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πως οδηγηθήκαμε υπό την διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη».
ΠΟΤΑΜΙ: Ο υπουργός προσπαθεί να υπαγορεύσει απόφαση στους δικαστές
Με ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει: «O έμπιστος του κ. Τσίπρα, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΝΔ, και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος έβγαλε ήδη, και προσπαθεί να υπαγορεύσει στους δικαστές, την απόφαση του για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο κ. Τσίπρας φωτογραφίζεται στη συνάντηση των σοσιαλιστών, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων παριστάνοντας τον σοσιαλδημοκράτη Ευρωπαίο. ΝΤΡΟΠΗ».
ΑΝΕΛ: Να πάψει το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται ξεδιάντροπα τον κ. Γεωργίου
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε:
«Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ το καλοκαίρι του 2010, την περίοδο που διορίστηκε επικεφαλής της ο επί χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου και το ετεροχρονισμένο φούσκωμα του ελλείμματος, με μοχλό το περίφημο μυστικό SWAP της Goldman Sachs του 2001 του μέγα αρχιερέα της διαπλοκής κ. Σημίτη.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Θα ήταν μια μικρή ένδειξη αυτοκριτικής για το ΠΑΣΟΚ να πάψει να υπερασπίζεται ξεδιάντροπα τον κ. Γεωργίου, που αποτέλεσε τον δούρειο ίππο μέσω του οποίου προετοιμάστηκε το έδαφος από το γνωστό τραγικό δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για την ποδηγέτηση της Ελλάδας μέσω του μνημονίου και του ΔΝΤ. Δυστυχώς, φανατικοί υπερασπιστές των μεθοδεύσεων και της στάσης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο σκοτεινός ρόλος που έπαιξαν εκείνη την περίοδο οι μοιραίοι κ.κ. Παπανδρέου - Παπακωσταντίνου και ο νεοδιορισμένος με έξωθεν «πλάτες» κ. Γεωργίου ήταν στην ουσία η απαρχή για να υπαχθεί βίαια η χώρα μας στο μνημόνιο και να γίνει κυριολεκτικά παίγνιο στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων. Με τα γνωστά αποτελέσματα».
ΛΑΕ:  Η Κομισιόν στηρίζει τον άνθρωπο του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ
Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνης, δήλωσε για το θέμα:
''Είναι λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, με απαράδεκτη και αντιθεσμική επέμβαση της, να στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου.
Και αυτό, γιατί ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν το στέλεχος του ΔΝΤ και ο δικός της άνθρωπος, που ''φυτεύτηκε'' από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συναίνεση και της ΝΔ, στην ΕΛΣΤΑΤ, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την τρόικα και όχι τα εύλογα και νόμιμα ελληνικά συμφέροντα.
Την τοποθέτηση αυτή του Αν
δρέα Γεωργίου, ως γενικού ''δερβέναγα'' στην ΕΛΣΤΑΤ, είχα προσωπικά καταψηφίσει και καταγγείλει, τότε, στη Βουλή, αποδοκιμάζοντας το οξύμωρο της τοποθέτησης ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ ως επικεφαλής του νευραλγικού στατιστικού χώρου, με συνέπεια να εισπράξω την χλεύη από κοινού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ο Ανδρέας Γεωργίου, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην ΕΛΣΤΑΤ, προσέφερε στο ''πιάτο'' την Ελλάδα στη Γερμανική ΕΕ και στο ΔΝΤ ως εξιλαστήριο θύμα και μνημονιακό πειραματόζωο στους σχεδιασμούς τους για τη γενικότερη κοινωνική εργασιακή κατεδάφιση της Ευρώπης.
Φυσικά, οι απαράγραπτες ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου, καθόλου δεν απαλλάσσουν από τις δικές της τεράστιες ευθύνες την κυβέρνηση Καραμανλή, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τις λογιστικές αλχημείες της.
Όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχθηκε στην πράξη και συνεχίζει να πορεύεται στη στατιστική βάση δεδομένων που διαμόρφωσε ως απόλυτος άρχων ο Ανδρέας Γεωργίου και η οποία υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει τη χώρα, προσφέροντας διάτρητα άλλοθι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις να συνεχίζουν τη μνημονιακή λεηλασία του τόπου.''
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]