ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕΛΙΓΓΩΝ Έκθεση Του Ιταλού Γλύπτη Francesco Moretti

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕΛΙΓΓΩΝ

Έκθεση του Ιταλού γλύπτη Francesco Moretti


Στην Πινακοθήκη Μελιγγών θα φιλοξενηθεί έκθεση γλυπτικής - χαρακτικής του Ιταλού γλύπτη Francesco Moretti, όπου θα παρουσιαστεί η τελευταία του δουλειά με τίτλο «ΑΡΓΙΛΙΟ - ARGILIO».
Ο Francesco Moretti, που ζει και εργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια στο Ναύπλιο, έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1989 μέχρι σήμερα.
 Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Ελβετία, μεταξύ άλλων στο Ίδρυμα Ifitry στο Μαρόκο, στο Ίδρυμα Bisonte στη Φλωρεντία, στον Δήμο Ιωαννίνων, στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου στο Ναύπλιο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων, στην Πινακοθήκη Μεσολογγίου, στον χώρο πολιτισμού Φουγάρο στο Ναύπλιο, κ.α.
Η έκθεση  εγκαινιάστηκε
το Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 7.30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ.
Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη.
* Πληροφορίες: Αδελφότητα Μελιγγών, www.meliggoi.gr και 6951-303567.


Βιογραφικό σημείωμα

Ο Francesco Moretti γεννήθηκε στην Πίζα το 1973. Είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1992) και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997), με ειδίκευση στη ζωγραφική - χαρακτική και διπλωματική εργασία πάνω στο έργο του Frank Stella.
Εργάζεται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, την εσωτερική διακόσμηση, το ντιζάιν, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες (Keith Haring, Marco Eberle και Θεόδωρο Παπαγιάννη) και έχει στο ενεργητικό του 17 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία και το Μαρόκο. Δούλεψε, επίσης, ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ελβετία, ως σχεδιαστής φωτισμών και σκηνογράφος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, στην τεχνική διεύθυνση φεστιβάλ και ως επιμελητής εικαστικών εκθέσεων για λογαριασμό του Δήμου της Πίζας.
Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ιταλία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Ελβετία, μεταξύ άλλων στο Ίδρυμα Ifitry στο Μαρόκο, στο Ίδρυμα Bisonte στη Φλωρεντία, στον Δήμο Ιωαννίνων, στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Μουσείου στο Ναύπλιο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης στο Ελληνικό Ιωαννίνων, στην Πινακοθήκη Μεσολογγίου, στον χώρο πολιτισμού Φουγάρο στο Ναύπλιο. Διδάσκει μαθήματα εικαστικών τεχνών στο Φουγάρο, στο ΣΕΚ Επιδαύρου και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπ. Πελοποννήσου. Από τον Αύγουστο του 2005 ζει στο Ναύπλιο όπου διατηρεί το εργαστήρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]