ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι σαρωτές ίριδας έρχονται σταδιακά στις ψηφιακές συσκευές

Όπως έχει γίνει ήδη ευρέως γνωστό, μέσω φημών και διαρροών, η Samsung πρόκειται να λανσάρει σύντομα την πρώτη της συσκευή με ενσωματωμένο σύστημα σάρωσης της ίριδας του ματιού.

Αν και η χρήση μίας τέτοιας τεχνολογίας δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εντούτοις είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται από έναν μεγάλο κατασκευαστή smartphones με λειτουργικό σύστημα Android. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα αποτελέσει το έναυσμα για την ευρύτερη διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Προδικάζεται δηλαδή ότι θα συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη όταν η Samsung λανσάρισε το Galaxy S5, δηλαδή την πρώτη της συσκευή με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος. Ήδη αναφορές στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο για κινέζους κατασκευαστές, όπως οι Xiaomi, LeEco και 360 Qiku, οι οποίοι ήδη αναπτύσσουν τις δικές τους εκδόσεις iris scanners modules με τα οποία θα εφοδιαστούν τα μελλοντικά smartphones.

Άλλοι κατασκευαστές, σύμφωνα με την κινεζική αγγλόφωνη ιστοσελίδα DigiTimes όπως οι Qualcomm, Truly Opto-Electronics, O-film Tech και Beijing IrisKing, έχουν ήδη προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής τους σε ότι αφορά τις λύσεις σαρωτών βιομετρικών χαρακτηριστικών τις οποίες ήδη παράγουν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, πλέον οι σαρωτές δακτυλικού αποτυπώματος είναι ακριβείς, γρήγοροι, αξιόπιστοι και πλέον αρκετά φθηνοί ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε συσκευές χαμηλότερου κόστους. Ωστόσο, δεν είναι απόλυτα ασφαλείς με αποτέλεσμα η κακόβουλη πρόσβαση σε ένα smartphone να είναι ακόμη εφικτή. Πολλοί θεωρούν ότι εκεί κρύβεται το μυστικό της μελλοντικής ανόδου της χρήσης σαρωτών ίριδας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με το BGR, στο παιχνίδι της συγκεκριμένης τεχνολογίας έχει μπει και η ίδια η Apple, αναπτύσσοντας τη δική της βιομετρική τεχνολογία. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή, ίσως μέχρι το iPhone του 2018, μέχρι να δούμε σαρωτή ίριδας σε συσκευή με το δαγκωμένο μήλο.

Εάν όλα τα παραπάνω έχουν μία σημαντική δόση αλήθειας τότε μιλάμε για τη συσκευή που θα έχει την (υποθετική) ονομασία iPhone 8 και για την οποία εικάζεται ότι θα διαθέτει επίσης νέα, κορυφαίας τεχνολογίας οθόνη με ενσωματωμένο σε αυτή το home button. Αναλυτές της KGI Securities είναι από εκείνους που υποστηρίζουν σθεναρά ότι η Apple εργάζεται στην προσθήκη στις συσκευές της πρόσθετων τεχνολογιών βιομετρικών αισθητήρων.

Μπορεί το επερχόμενο iPhone 7 να μην αποτελεί τον ορισμό της καινοτομίας αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν (και ίσως ελπίζουν) ότι οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν με τα επόμενα μοντέλα της Apple και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία η εταιρεία να επιστρέψει στην καινοτόμα σκέψη του ιδρυτή της…

Πηγή: pestaola//via:http://iservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]