ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιστολή -απάντηση της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Καραγιαννίδη για τις δηλώσεις του στη Βουλή

ΠΡΟΣ:      Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Καραγιαννίδη

 ΚΟΙΝ  :     Βουλευτές Ηπείρου
                                 
                     
ΘΕΜΑ :     Δηλώσεις σας στην Βουλή των Ελλήνων που Αφορούν την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΧΕΤ  :      Η από 20 Ιουλίου 2016 Επιστολή μας με θέμα Υγιεινή Στρατιωτικού Προσωπικού

         
           Κύριε Βουλευτά ,

                  Με έκπληξή μας παρακολουθήσαμε την ομιλία σας στην Βουλή την 21Ιουλίου που αναφερόμενος ονομαστικά στην Ένωσή μας αναφέρατε<<Η ανακοίνωσή τους αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης.Όταν διακινείτε ένα κείμενο από την συγκεκριμένη Ένωση που ζητά πόσοι έχουν προσβληθεί από φυματίωση και προκαλεί τον πανικό στις οικογένειες των Αξκών και των οπλιτών που υπηρετούν στα συγγεκριμένα μέρη  ε… κάποια στιγμή πρέπει να επιληφθει είτε ο πολιτικός είτε ο στρατιωτικός εισαγγελέας γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτοί δεν είναι θεσμοθετημένοι όταν πάρουν την άδεια θα γίνουν σωματείο>>
                 Κύριε βουλευτά προφανώς προβήκατε στις  δηλώσεις    αυτές   χωρίς να διαβάσετε κάν την ανακοίνωσή μας και ακόμη περισσότερο δεν γνωρίζατε  την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου .
                  Κατόπιν των παραπάνω δηλώσεών σας στην Βουλή και προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σας παραθέτουμε τα εξής:
α. Η Ένωσή μας είναι από το 2013 αναγνωρισμένο Σωματείο μετά απόφαση της δικαιοσύνης  με συμμετοχή από εκατοντάδες συναδέλφους κάνοντας την Ένωσή μας από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της την μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Ενωση Στρατιωτικών της χώρας .Ισως θα έπρεπε να ρωτούσατε πριν τον βουλευτή Πρέβεζας κ Μπάρκα που καθόταν δίπλα σας όταν κάνατε δηλώσεις στην Βουλή ο οποίος θα σας έλεγε για την Ένωσή μας αφού στο παρελθόν  έχουμε συναντηθεί μαζί του καθώς και με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ  Ηπείρου κ Γεροβασίλη και Μαντά αλλά και με τον   αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα.
β. Με τα λεγόμενά σας επί της ανακοινώσεώς μας, γίνεται αντιληπτό ότι είχατε ελλιπέστατη ενημέρωση επ’ αυτής γι’ αυτό και σας την αποστέλλουμε συνημμένα προκειμένου να την μελετήσετε. Πέραν τούτου σας καλούμε να ζητήσετε άμεσα από τους αρμοδίους που αναφέρουμε στην επιστολή μας, γραπτές απαντήσεις στα ερωτήματα μας και κατόπιν ας αποφασίσουν οι εισαγγελείς που επικαλείσθε για την απόδοση ευθυνών.
γ. Οι έννοιες συνάδελφος(Αξκοί-Υπξκοί), στρατιώτης (οπλίτης) και οικογένεια είναι η βάση και η καρδιά της στρατιωτικής μας ζωής , οπότε τις γνωρίζουμε άριστα, τις σεβόμαστε και τις υπηρετούμε παντοτινά και δεν χρειαζόμαστε τις υποδείξεις σας για την προστασία τους.


./.

-2-

δ. Από την τοποθέτησή σας στην Βουλή διαφαίνεται ότι επιθυμείτε να έχετε θεσμοθετημένα όργανα απέναντί σας τα οποία και αναγνωρίζετε. Να σας θυμίσουμε ότι ένα τέτοιο θεσμοθετημένο όργανο είναι και το Συμβούλιο της Επικρατείας δηλαδή το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί. Δεν σας είδαμε όμως να αγωνίζεστε για την τήρηση-εφαρμογή της απόφασης αυτής.
               Κλείνοντας κύριε Βουλευτά σας προτρέπουμε όπως ανακαλέσετε τις δηλώσεις σας σε βάρος της Ένωσής μας, διότι αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την  δυσφημούν.
             Οι Βουλευτές Ηπείρου παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.
            Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


   
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο-
Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος
Υπλγός (ΠΖ)
6937453787

-Ο-
Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης
                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6936563126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]