[Ελλάδα]Λέσβος:Αυξημένες προσφυγικές ροές μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία

Τριάντα τρεις μετανάστες αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, ανάμεσά τους και παιδιά, εντόπισαν κάτοικοι της Κορώνης Μεσσηνίας στη Νήσο Βενέτικο, των Μεσσηνιακών Οινουσσών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους μετανάστες μετέφεραν δύο Ουκρανοί διακινητές που συνελήφθησαν από το λιμενικό και ανακρίνονται.

Στο μεταξύ, αυξημένες προσφυγικές ροές παρατηρούνται προς τη Λέσβο, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το πρωί το Σαββάτου έφθασαν δύο βάρκες με περίπου 116 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι Αφρικανοί, που περισυνελέγησαν από σκάφη της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Frontex μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Από το ίδιο σημείο την Παρασκευή, περισυλλέχτηκαν άλλες δυο βάρκες με 108 επιβαίνοντες. Συνολικά, δηλαδή, σε 30 ώρες, από χτες το πρωί μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 224 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία, στη Λέσβο πέρασαν 476 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο αριθμός αυτός των ροών προς τη Λέσβο την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνά τον αριθμό των ροών σε όλο το βόρειο Αιγαίο από τις αρχές Ιουνίου και όλο τον υπόλοιπο Ιούλιο και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα.
πηγη 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]