ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βούτσης: Μέχρι 20 Ιουλίου Θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος

Αφού κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα τοποθετηθεί επί του θέματος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Φ. Γεννηματά, όπως είπε σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Γιατί ανοίγει τώρα τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας; Επειδή αντιλαμβάνεται τη φθορά του; Επειδή αντιλαμβάνεται τα δύσκολα; Επειδή θέλει να κάνει αποπροσανατολισμό; Επειδή θέλει να κάνει αντιπερισπασμό; Να μην συζητάει κανείς για το ότι η αριστερή κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων; Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, σήμερα κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες ανθρώπους. Να μη συζητάει κανείς το φιάσκο με την COSCO την ώρα που φεύγει ο πρωθυπουργός για την Κίνα, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης... Αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, επίσης, ότι το κόμμα της έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εκλογικό νόμο δημόσια και υπενθύμισε ότι «πέρσι επί προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε κατατεθεί, με τις υπογραφές όλων των μελών της ΚΟ, πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus, με την διατήρηση βεβαίως του 3%».
Η κ. Γεννηματά τόνισε, επίσης, ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν θέσει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου τον Ιούλιο του 2015, στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όταν γινόταν η δραματική διαβούλευση για να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης. Επίσης, δήλωσε θετική στη ψήφο των νέων στα 17 και στη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι.
Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι καλλιεργούν κακέκτυπο παλαιού δικομματισμού, ένα «φύγε εσύ έλα εσύ», που, όπως υποστήριξε, δεν δίνει αποτελέσματα.
Η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι εθνική γραμμή σημαίνει: «Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος για να γίνει φιλοεπενδυτικό, αναδιάρθρωση του χρέους - όχι μετά το 2018 επειδή έτσι θέλει και εξυπηρετεί τον κ. Σόιμπλε, αλλά νωρίτερα και επαναπροσδιορισμό του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί είναι αδύνατο σήμερα με ύφεση να φτάσουμε τον στόχο του 3,5%».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]