Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 10 πρόσφυγες για παράνομη διέλευση των συνόρων

Δικαστήριο της Ουγγαρίας καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση ενός έως τριών ετών 10 πρόσφυγες για παράνομη διέλευση των συνόρων, σε ένα ακόμη συμβάν που αναδεικνύει την απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων από τη «δημοκρατική» και «ανθρωπιστική» ΕΕ.

Οι πρόσφυγες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των ταραχών που είχαν ξεσπάσει το Σεπτέμβρη του 2015, μετά την κατασκευή από την Ουγγαρία ενός φράκτη από συρματόπλεγμα για να σφραγίσει τα σύνορά της με τη Σερβία.

Οι κατηγορούμενοι, κυρίως Σύροι, είχαν συλληφθεί από το πλήθος των εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία. Όλοι αυτοί θα απελαθούν αφού εκτίσουν την ποινή τους, ενώ τους απαγορεύτηκε η επανείσοδος στην Ουγγαρία για μερικά χρόνια, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που εκδικάζεται βάσει νόμου που είχε υιοθετηθεί μερικές ημέρες πριν σημειωθεί το περιστατικό, με τον οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης ενός έως πέντε ετών για την παράνομη διέλευση των συνόρων κατά τη διάρκεια ταραχών που προκλήθηκαν από το πλήθος.
Φωτό αρχείου ΑΡ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]