ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η κατάθλιψη θα μπορεί να θεραπεύεται με αιματολογική εξέταση

Μια νέα αιματολογική εξέταση που θα μπορεί να προβλέψει αν ο πάσχων από κατάθλιψη θα αντιδράσει ικανοποιητικά στα αντικαταθλιπτικά που θα λάβει δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες, και έτσι πλέον υπάρχουν ελπίδες για την εξατομικευμένη θεραπεία του σοβαρού ψυχικού νοσήματος.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γιατροί θα χορηγούν σε ασθενείς οι οποίοι διαθέτουν υψηλά ποσοστά παραγόντων που υποδεικνύουν φλεγμονή ισχυρότερα αντικαταθλιπτικά ή ίσως και συνδυασμό δύο φαρμακευτικών σκευασμάτων προτού η κατάστασή τους επιδεινωθεί.

«Η μελέτη μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εξατομικευμένη θεραπεία με αντικαταθλιπτικά ήδη από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της νόσου», λέει η Αννα-Mαρία Κατανέο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευρολογίας του Κινγκς Κόλετζ.

Σήμερα πάσχουν από κατάθλιψη 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Συνήθως η ασθένεια θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπεία ή τον συνδυασμό και των δύο.

Περίπου το 50% των πασχόντων δεν καταφέρνει να νιώσει καλύτερα με την πρώτη φαρμακευτική θεραπεία, ενώ το ένα τρίτο των νοσούντων έχει ανθεκτικότητα σε όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν. Μέχρι σήμερα οι γιατροί δεν γνώριζαν από την αρχή πώς θα αντιδράσει ο ασθενής τους και έχαναν πολύτιμο χρόνο σε συχνά αδιέξοδες θεραπείες. Αυτό ακριβώς το θέμα αναμένεται να επιλύσει η νέα αιματολογική εξέταση.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]