Στόχος της αειφόρου ανάπτυξης η μείωση της ανεργίας, ανέφερε ο Α. Φλαμπουράρης

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για συνεργασίες εντός και εκτός Ευρώπης, με επίκεντρο την ανάπτυξη τομέων όπως η ενέργεια, η καινοτομία, η αειφόρος ανάπτυξη και ο πρωτογενής τομέας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην αναπτυξιακή ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με άξονα την ανεξάρτητη ανάπτυξη της νοτιανατολικής Μεσογείου.
Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε ως αξιόλογη την πρωτοβουλία των τεχνικών επιμελητήριων και φορέων Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για συνεργασία, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προώθηση αυτής της συνεργασίας όχι μόνο για τους μηχανικούς, αλλά για όλους τους πολίτες.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έβαλε το λιθαράκι της σε αυτήν την προσπάθεια, αναφέροντας ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή και η ισραηλινή κυβέρνηση συνέβαλαν αποφασιστικά. Σημείωσε δε ότι η αειφόρος ανάπτυξη που προωθείται πρέπει να έχει έναν ουσιαστικό στόχο: την μείωση της ανεργίας.
«Σε αυτήν την προσπάθεια», υπογράμμισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με τη συνεργασία στην ενέργεια, την έρευνα, τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα, «πρέπει να καταφέρουμε μια νίκη, δύσκολη, αλλά ωραία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από την τριμερή συνεργασία σε συγκεκριμένους τεχνικούς τομείς της οικονομίας και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στο φυσικό αέριο, μέσω των προοπτικών αγωγών μεταφοράς και σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου των νέων κοιτασμάτων της περιοχής, αλλά και των προοπτικών της ηλεκτρικής διασύνδεσης με το έργο του διασυνδετηρίου καλωδίου Euro - Asia interconnector.
Η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε αναλυτικά στις κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας , καθώς και την ανάδειξη της κοινής ταυτότητας της Μεσογείου και την ανάπτυξη τομεακών δράσεων με προοπτικές ανάπτυξης, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός.
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Προοπτικές» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, τόνισε ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα σύνολο συνεργειών ανάμεσα σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες και αντίστοιχες του Ισραήλ. «Με την τριμερή συμφωνία η κυβέρνηση επιδιώκει να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των εταιρειών των χωρών» είπε και πρόσθεσε πως τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζονται σχετικές συναντήσεις με κατασκευαστικές εταιρείες.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]