[Ελλάδα]Θρίλερ με ύποπτο φορτίο πλοίου στο Κατάκολο! Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού – «Φρούριο» το λιμάνι!

Σενάριο ταινίας κατασκοπείας θύμιζαν όσα εκτυλίχθηκαν με φορτηγό πλοίο, υπό σημαία της Σιέρρα Λεόνε, που μετέφερε τσιμέντο από την Αλβανία στη Λιβύη.
Όπως γράφει το “ΗΛΕΙΑ LIVE”, πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες ήθελαν το πλοίο να έχει κρυμμένα στα αμπάρια του όπλα ή ναρκωτικά, με το πρώτο σενάριο να συγκέντρωνε μεγαλύτερες πιθανότητες.
Έπειτα από καταδίωξη, με σκάφη του Λιμενικού, το πλοίο ακινητοποιήθηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου. Οι πληροφορίες δεν εξακριβώθηκε ποτέ αν ήταν βάσιμες ή όχι, αφού τελικά το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του, αφότου ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα “ΗΛΕΙΑ LIVE”, επί τρεις ημέρες παρακολουθούσαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος την πορεία του φορτηγού πλοίου, που ξεκίνησε το ταξίδι του με 2.700 τόνους τσιμέντο από το Δυρράχιο της Αλβανίας, με προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης.
Γαλλικές υπηρεσίες είχαν δώσει πληροφορίες στις ελληνικές αρχές πως το πλοίο είναι ύποπτο για μεταφορά όπλων. Οι κινήσεις του πλοίου το τελευταίο διάστημα το είχαν βάλει στο στόχαστρο. Κάποιες άλλες πηγές έκαναν λόγο και για μεταφορά ναρκωτικών.
0b7d4dbf-da11-4578-beaa-2dd3720d517e
Οι ελληνικές Αρχές έφεραν το πλοίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στο λιμάνι του Κατάκολου και το πρωί ξεκίνησαν έρευνες από δεκάδες Λιμενικούς, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Σώματος και εκπαιδευμένους σκύλους.
Οι δυσκολίες στην έρευνα ήταν αντικειμενικές, καθώς δεν ήταν εφικτό να αδειάσει το αμπάρι από τους τόνους με το τσιμέντο. Υπήρχαν πληροφορίες για την ύπαρξη ύποπτου φορτίου σε συγκεκριμένη πλευρά του πλοίου, όμως δεν μπορούσε να διακριβωθεί.
Κάποια στιγμή ζητήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου η συνδρομή σε μέσα για να αδειάσει το αμπάρι. Όμως τέτοια δυνατότητα δεν υπήρχε ούτε σε μέσα, ούτε πολύ περισσότερο σε χώρους. Αργότερα έγινε γνωστό πως το πλοίο θα μεταφερόταν στην Πάτρα για να γίνει εκεί ο εξονυχιστικός έλεγχος.
Και ενώ αναμενόταν το μεσημέρι η αναχώρηση του πλοίου για την πρωτεύουσα της Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να αποδεσμευθεί το φορτηγό και να συνεχίσει το ταξίδι του προς το Τομπρούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]