Επιδείνωση του καιρού

Τη Δευτέρα του Πάσχα 02/05/2016 αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Ταυτόχρονα αναμένεται και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ασθενείς, με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη 02/05 οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 7 μποφόρ, ενώ ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αρκετές βροχές αναμένονται και την Τετάρτη 03/05, με βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βοριάδες στο Αιγαίο και ενίσχυση τους, με εξαίρεση το Κρητικό όπου θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]