Η Αδελφότητα Μελιγγιωτών γιόρτασε τα 40 χρόνια της!

Παρουσία πλήθους κόσμου…

Η Αδελφότητα Μελιγγιωτών γιόρτασε τα 40 χρόνια της!


Η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών «Η Θεοτόκος» γιόρτασε σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου 2016, τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, με μια όμορφη εκδήλωση -σε πολλά σημεία της συγκινησιακά φορτισμένη- που έγινε στην Πινακοθήκη του χωριού.

Συνδιοργανωτής ο Σύλλογος Μελιγγιωτών Αθήνας «Οι Σελλοί» που εκπροσωπήθηκε από την κ. Βιβή Παναγιωτοπούλου – Δρόσου, η οποία μετέφερε χαιρετιστήριο μήνυμα απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ακολούθησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου των «Σελλών» Γιώργου Ντάφλου.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος και φίλος του χωριού Στέφανος Ντόβας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λάζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δωδώνης Βασίλης Μπακόλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελιγγών Σταύρος Κωστούλας, ο Αντιπρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου Δήμου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμεσιτών Γιώργος Παπαθωμάς, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαντείου Δημήτρης Λώλος και πλήθος χωριανών.

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους απονεμήθηκε στους (εν ζωή) πρώην Προέδρους της Αδελφότητας: ιερέα Χρήστο Κασαγιάννη, Αχιλλέα Νούτσο (απουσίαζε για προσωπικούς λόγους), Κων/νο Παππά, Ιωάννη Τσάλιο, Δημήτριο Σιώζο, Γιώτα Παρθενίου, Δημήτριο Γούσια, Περικλή Πέτρου, Νίκο Σίμπα, Δημήτρη Πάνου, ιερέα Στυλιανό Σύμπα και Βασίλη Βραζέλη. Επίσης απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα σε όλα τα μέλη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

Παράλληλα με τις βραβεύσεις και τις ομιλίες των πρώην προέδρων έγινε προβολή φωτογραφιών - βίντεο από παλιότερες εκδηλώσεις και θυμήθηκαν όλοι πολλές όμορφες στιγμές της σαραντάχρονης πορείας της Αδελφότητας.

Ακολούθησε ενημέρωση απ’ τον πρόεδρο Περικλή Παππά για την προσπάθεια που γίνεται για σωστή καταγραφή και προβολή των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών και την καθημερινή λειτουργία του παράλληλα με την Πινακοθήκη Μελιγγών στην οποία θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Έτσι για τους επόμενους μήνες τόσο το Λαογραφικό Μουσείο όσο και η Πινακοθήκη θα είναι ανοιχτά στους επισκέπτες Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. έως 4 μ.μ. και απογεύματα – Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο: 6951303567


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]