ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

['Ηπειρος]Τσεπέλοβο:Ο Σύρος πρόσφυγας που βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 3.000 ευρώ ...."Θα έμενα στην Ελλάδα μόνιμα ..είστε υπέροχος λαός "[βίντεο]

Ο νεαρός πρόσφυγας απο τη Συρία που συγκίνησε τους πάντες με την ευγενική του χειρονομία να  παραδώσει στον ιδιοκτήτη του το χαμένο του πορτοφόλι με 3.000 ευρώ μίλησε στην κάμερα του epirus-tv-news .
Τον συναντήσαμε στο κέντρο του Τσεπελόβου, εκεί  όπου φιλοξενείται με την μητέρα του και τα αδέρφια του στην παλιά Μαθητική Εστία μαζί με άλλους συμπατριώτες του.
"Το πορτοφόλι το είδα να το  κρατά  στο στόμα του ένα σκυλί ,το είχε ανοίξει και μάλιστα κάποια απο τα χαρτονομίσματα είχαν πέσει στο δρόμο .
Εκπληκτος ακολούθησα τον σκύλο μήπως και βρω τον ιδιοκτήτη  κάτι όμως  που δεν κατέστη εφικτό .
Δίχως δεύτερη σκέψη ,προσπάθησα και κατάφερα να πάρω το πορτοφόλι απο το στόμα του σκύλου .
Κατευθύνθηκα  στην  ταβέρνα έξω απο την οποία βρισκόμαστε τώρα  και το παρέδωσα στον καταστηματάρχη ,αφού με διαβεβαίωσε  πως θα φροντίσει  εκείνος να φτάσει στα χέρια του κατόχου του ."είπε ο Σαμ περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη  πριν απο λίγες μέρες στο Τσεπέλοβο .
Στο μεταξύ, ο τουρίστας που  πριν απο λίγη ώρα είχε καθίσει για φαγητό στην ταβέρνα επέστρεψε  αναζητώντας   με αγωνία το πορτοφόλι του .Ανακουφισμένος και πολύ χαρούμενος ενημερώθηκε πως ο Σαμ , ένας νεαρός απο τη Συρία το είχε βρει και το είχε παραδώσει στον καταστηματάρχη .
Για να του εκφράσει μάλιστα το μεγάλο του ευχαριστώ για την κίνησή του, ο τουρίστας τον αντάμειψε με ένα 50ευρω.

Ο Σαμ  μίλησε για το μακρύ ταξίδι που έχει κάνει απο τη Συρία μαζί  με τη μητέρα του και τα αδέρφια του..Ενα ταξίδι που μόνο δύσκολες στιγμές είχε ...
Αυτό όμως που  του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη του ήταν το ταξίδι με τη βάρκα απο την Τουρκία μέχρι την Ελλάδα.
"Οταν φτάσαμε η μητέρα μου έσπευσε να μας αγκαλιάσει μην μπορώντας να πιστέψει πως τα καταφέραμε και φτάσαμε ζωντανοί"είπε χαρακτηριστικά εμφανώς συγκινημένος .
Μίλησε για τους Ελληνες με τα καλύτερα λόγια επισημαίνοντας  την καλοσύνη των  κατοίκων του Τσεπελόβου που απο την πρώτη στιγμή που έφτασε παο την Ειδομένη  στο χωριό με την οικογένειά του ,εισέπραξε τη ζεστή ελληνική φιλοξενία και τώρα μετά απο την αξιέπαινη πράξη του τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα .

Ο Σαμ έχει το μυαλό του στη Συρία καθώς πίσω έχει μείνει ο πατέρας του για να φροντίζει τους γονείς του ,θέλει να  φύγει με την οικογένειά του όσο γίνεται πιο γρήγορα να καταφέρει να φτάσει στην Ολλανδία ή στη Γερμανία ,να συνεχίσει τις σπουδές του ,να πιάσει μια δουλειά .να νοικιάσει ένα σπίτι  , να πάρει και τον πατέρα του μαζί τους  και να ζήσουν μια ανθρώπινη ζωή ,αυτά είναι τα σχέδιά του νεαρού  Σαμ  για το μέλλον .
"Αν η Ελλάδα δεν είχε οικονομική κρίση χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήθελα να μείνω μόνιμα στη χώρα σας  Οπου και αν πήγαμε  Λέσβο, Ειδομένη  και τώρα εδώ στο Τσεπέλοβο οι Ελληνες είναι εξαιρετικοί άνθρωποι " δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός πρόσφυγας...
που παρά τις δυσκολίες και το σκηνικό πολέμου που "κουβαλά"..τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί ικανό να τον  σταματήσει να ονειρεύεται  και να οραματίζεται με αισιοδοξία ένα καλύτερο μέλλον ...

Επιμέλεια Παπαθανασίου Στέλλα. 
Κάμερα Θοδωρής Παπάζογλου. 
Ευχαριστούμε την κ.Ολγα Πέτρου για την πολύτιμη βοήθειά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]