Ζυμώσεις στα μπλόκα και "παράθυρο" διαλόγου

Γενικές συνελεύσεις και ζυμώσεις πραγματοποιούνται στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τη στάση τους μετά τα δύο παναγροτικά συλλαλητήρια της Αθήνας.
Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι για πολλά μπλόκα επιθυμητός, με βασική προϋπόθεση να είναι επί των προτάσεων που έχουν στείλει οι αγρότες.
Το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό όπως και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που αποστέλλει τη Δευτέρα τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Τα Τέμπη είναι από τις 12 το μεσημέρι κλειστά και δεν θα ανοίξουν μέχρι να υπάρξει τηλεφώνημα από το γραφείο του Πρωθυπουργού για την έναρξη του διαλόγου επί των προτάσεων των αγροτών.
«Οποιοσδήποτε πάει σε διάλογο θα πρέπει να έχει την αποδοχή όλων όσων απαρτίζουν τον κλάδο, αλλά και να αναλάβει την ευθύνη για το σύνολο του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παναγιώτης Καλογιάννης.
Γενική συνέλευση συγκαλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Η Συντονιστική, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα, ζητεί απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]