7 στους 10 γονείς παρακολουθούν τα "σερφαρίσματα" των παιδιών τους

Τη στενή παρακολούθηση των γονιών τους έχουν πλέον επτά στα δέκα ελληνόπουλα... όταν συνδέονται καθημερινά με το Ιντερνετ για να "σερφάρουν" και να ψυχαγωγηθούν. 

Αυτό προκύπτει από έρευνες της ενημερωτικής εκστρατείας της WIND, Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου σε περισσότερες από 100 χώρες. 

Με βάση τις έρευνες αυτές, το 74% των γονιών έχουν επιλέξει ο υπολογιστής του παιδιού τους να βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο, ώστε ο γονικός έλεγχος να είναι ευκολότερος. Το 69% των παιδιών μπαίνουν καθημερινά στο Ιντερνετ με σκοπό να ψυχαγωγηθούν, ενώ η ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο κατά μέσο όρο ανέρχεται σε δύο ώρες. 

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών (55%) συνδέεται 1 - 2 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μεγάλο είναι και το ποσοστό (23%) των παιδιών που περνούν 2 -3 ώρες τη μέρα στο Ιντερνετ, στοιχείο που δείχνει ότι το διαδίκτυο σχεδόν μονοπωλεί τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. 


Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το 36% των παιδιών μπαίνουν στο Ιντερνετ για να παίξουν παιχνίδια και να δουν μουσικά βίντεο και ταινίες (33%), ενώ μόλις 13% του χρόνου τους στο διαδίκτυο το αφιερώνουν για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματά τους.

Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αν και αφορά χρήστες όλων των ηλικιών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στην περίπτωση των παιδιών, όπου την κύρια ευθύνη για την ορθή χρήση του Ιντερνετ έχουν οι γονείς τους.

Στην ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr, οι γονείς μπορούν να βρουν έγκυρη πληροφόρηση, συνεντεύξεις από επιστήμονες και άρθρα με στόχο την έξυπνη και ασφαλή χρήση του Ιντερνετ από τους μικρούς και όχι μόνο από τους χρήστες της τεχνολογίας. Κάνοντας το τεστ «Μάθετε τι τύπος γονέα είστε», οι γονείς μπορούν να διαπιστώσουν σε ποιον από τους τέσσερις τύπους γονέα ανήκουν, ανάλογα με τη στάση που κρατούν απέναντι στο παιδί τους και τη χρήση του υπολογιστή, αντλώντας χρήσιμες συμβουλές για να τα προστατεύσουν.

Η εκστρατεία kids@safety, Ιντερνετ, κινητό και παιδί, εντάσσεται στη «Στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας» της WIND Ελλάς, η οποία συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως αποκλειστικός χορηγός της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr και του αντίστοιχου Mobile app, Cyberkid. 

Επίσης, συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και στηρίζει το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Πέραν της σχετικής ιστοσελίδας η εταιρεία εκδίδει ενημερωτικά έντυπα και διοργανώνει τακτικά ενημερωτικές ημερίδες.
πηγη//via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]