ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΕΛΛΑΔΑ]Το ασθενοφόρο καθυστέρησε και ο 42χρονος κατέληξε!Τραγική ειρωνεία...ήταν χρόνια άνεργος και λίγες μέρες πριν τον ειδοποίησαν για δουλειά!"

Μια απίστευτη περίπτωση καθυστέρησης ασθενοφόρου που δεν συνάδει με την αυταπάρνηση που δείχνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλουν στο cretalive συμπολίτες μας. Ασθενοφόρο κλήθηκε για να πάει να πάρει ένα 42χρονο που αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα. Κι ενώ το περιστατικό ήταν σχεδόν στο κέντρο του Ηρακλείου έκανε είκοσι λεπτά να πάει να τον πάρει και ενώ η μητέρα του είχε πάει στο Βενιζέλειο φεύγοντας μετά...πρωτοπήγε! Αλλά για τον 42χρονο ήταν πολύ αργά! Απο την πλευρά του το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι με στοιχεία τα οποία είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα της υπηρεσίας ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση και οτι τηρήθηκε πιστά το πρωτόκολλο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που ωστόσο δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα στην περιπτωση του άτυχου άνδρα.

Τι καταγγέλει ο πολίτης

"Το  θέμα που συνέβη χθες 31/1/2016 με το ΕΚΑΒ είναι πολύ σοβαρό. Και αφήνει πάρα πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του στην περίπτωση μας " λέει πολίτης του οποίου τα στοιχεία ειναι στη διάθεσή μας.

"Χθες λοιπόν το βράδυ 31/1/2016 και περίπου στις 21.45(η ώρα αυτή μπορεί να μην είναι ακριβής ) καλέσαμε  το ΕΚΑΒ για ένα γείτονα μου 42 χρονών! Χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με την μητέρα του να ουρλιάζει βοήθεια το παιδί μου τρεχάτε. Εγώ προσωπικά κάλεσα στις 21.59 και αφού με ρώτησαν τι έχει μου είπαν ότι στείλουν το πρώτο διαθέσιμο! (αυτό είναι καταγεγραμμένο στο κινητό μου), εντωμεταξύ και άλλοι γείτονες καλούσαν από κινητά και σταθερά τηλέφωνα .

"...Τελικά το ασθενοφόρο έφτασε στις 22.18 με δυο άτομα ,στην ερώτηση που θα τον πάτε μας είπαν στο βενιζελειο . Η μητέρα του ασθενή με ΙΧ πήγε στο βενιζελιο χωρίς να έχει έρθει  το ασθενοφόρο ακόμα"!

Τελικά ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή...

"Τα ερωτηματικά μου είναι δυνατόν να φθασει το ασθενοφόρο μετά από τόση ώρα σε μια γειτονιά πίσω από την παλιά παιδαγωγική Ακαδημία, δηλαδή σχεδόν κέντρο; Χωρίς γιατρό και χωρίς την μονάδα και ενώ είχαν ενημερωθεί για την ηλικία και την κατάσταση  του ασθενή και μετά από τόσα τηλέφωνα;"

Κανένας δεν ξέρει τι συνέβη, θα το δείξει η νεκροψία ,ο άνθρωπος είχε νάρθηκα στο πόδι του αλλά κάποιοι τον είδαν το πρωί στο μπαλκόνι  του  σπιτιού του ,το απόγευμα ήταν με ένα φίλο του σε καφετερία και έβλεπαν ποδόσφαιρο και μόλις γύρισε στο σπίτι του το έπαθε  !

"Αυτή η αγωνία της μάνας πάνω από το παΐδι της να ουρλιάζει και εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα …. Αυτό το πράγμα με συγκλόνισε ειλικρινά .Δεν ξέρουμε εάν η κατάσταση του ήταν ανατρέψιμη ….αλλά ένα γιατί μένει.

Οι δικοί του έχουν τον πόνο τους και δεν μπορούν να πουν τίποτα άλλο από το να θρηνούν" αναφέρουν οι πολίτες.

Η τραγικήειρωνεία  είναι ότι ήταν χρόνια άνεργος και λίγες μέρες πριν τον ειδοποίησαν για δουλειά!"



Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Για ένα πραγματικά λυπηρό περιστατικό κάνει λόγο ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης που ωστόσο παραθέτει με στοιχεία που υπάρχουν καταγεγραμμένα στο σύστημα της υπηρεσίας ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Αντίθετα, όπως τονίζει, τηρήθηκε το πρωτόκολλο της παροχής πρώτων βοηθειών που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία το ασθενοφόρο δέχτηκε κλήση για το περιστατικό στις 10.01 το βράδυ. Το ασθενοφόρο σύμφωνα πάντα με αυτά τα στοιχεία έφτασε στην οδό Ρολέν στις 10.09 καθώς βρισκόταν καθοδόν για άλλο περιστατικό ωστόσο ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο μετά απο 8 λεπτά. Στις 10.12 στο σημείο έφτασε και γιατρός του ΕΚΑΒ με άλλο αυτοκίνητο. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ανάνηψης που καταβλήθηκαν δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επαναφορα του άτυχου άνδρα. Όπως τονίστηκε, τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (κάρτα) που προβλέπει την παροχή των πρώτων βοηθειών για τουλάχιστον 45 λεπτά η οποία πραγματοποιείται στο ασθενοφόρο μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ζήτημα καθυστέρησης του ασθενοφόρου ωστόσο στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι αυτό να φτάσει στο νοσοκομείο οι προσπάθειες για την ανάνηψη του άτυχου άνδρα δεν είχαν αποτέλεσμα ...

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης επισήμανε πως όλα τα στοιχεία ειναι καταγεγραμμένα και είναι στη διάθεση της οικογένειας. 
πηγη cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]