ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τον Αγιο Γέροντα Παΐσιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 η εκδήλωση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με θέμα «Βιώματα με τον Άγιο Γέροντα Παίσιο. 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Μολυβδοσκεπαστινός μίλησε για τα προσωπικά του βιώματα με τον Γέροντα, εξήρε τις αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου, τόνισε ότι με τον λόγο του μεταπλάθει όλο τον κόσμο. Περιέγραψε την συγκινητική τελευταία συνάντησή τους στις αρχές του 1994. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προφητείες του, που τόσα χρόνια μετά επαληθεύονται κατά γράμμα.

Τόνισε, τέλος, τα λόγια του ίδιου του Γέροντα Παισίου ότι «μετά την μπόρα την δαιμονική, έρχεται πάντα λιακάδα θεική».
Την σκυτάλη έλαβε στην συνέχεια ο βυζαντινός χορός του Ιερού Μητροπολιτικού ναού υπό του Ν. Καραβιώτη, που έψαλε τροπάρια της ακολουθίας του Αγίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων π. Μάξιμος, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό και στην συνέχεια έλαβε ως αντίδωρο αγαπής από τον π. Αρσένιο, για όλη του την βοήθεια και συνδρομή προς την Ενωμένη Ρωμηοσύνη, μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγίου Αρσενίου την οποία φιλοτέχνησε ο ίδιος ο Άγιος Παίσιος.


Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσωπικές εμπειρίες του από την γνωριμία του με τον Γέροντα Παίσιο. Επεσήμανε το γεγονός ότι ο Άγιος ευωδίαζε, είχε χαρίσματα διορατικά και του έδινε πάντοτε λύσεις στα προβλήματά του. Τόνισε τα πνευματικά δώρα που αποκόμισε από τις συναντήσεις του με τον Γέροντα και ευχήθηκε η ευλογία του να μας δίνει θάρρος για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.


Στην έξοδο διατέθηκαν οι νέες εκδόσεις της Ενωμένης Ρωμιοσύνης, «Ο Όσιος Παίσιος, μαρτυρίες, περιστατικά, διδαχές», «Οσιομάρτυς Στέφανος ο Νέος», «Κοινωνικά Παλαιών Διδασκάλων» και βεβαίως το παραδοσιακό κέρασμα λουκούμι. Η χάρις του Αγίου να μας σκεπάζει όλους. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]