TO ΜΕΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που απαξιώνουν την εργασία.

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ η παράταξή μας κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζήτησε να αποδοκιμαστεί η απεργοσπαστική ανακοίνωση της E.E. της ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου, με την οποία καταφερόταν εναντίον του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόσκλησή  του για συμμετοχή  στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Είναι το λιγότερο υποκριτικό οι απαξιωμένες ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ, που για χρόνια υπηρέτησαν τον γραφειοκρατικό-κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές, - με αποκορύφωμα το ΝΑΙ  στο δημοψήφισμα - να εκδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις. 
Είναι φανερό ότι στην προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση απαιτείται άμεση ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, με ανάδειξη ηγεσιών που να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των εργαζομένων.
Αντλώντας εμπειρία και εμπιστοσύνη από τις τρεις συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες στη χώρα μας, ήρθε η ώρα στη νέα περίοδο να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας από τα κάτω και να αναδείξουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία που θα το υπηρετήσει.
Σε κάθε περίπτωση ο Λαός μας διαθέτει μνήμη και κρίση και εμείς δεν θα συνεργήσουμε στην αγωνιώδη προσπάθεια παλινόρθωσης των πολιτικών δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού που υποκρίνονται την υιοθέτηση δίκαιων αιτημάτων.
Η παράταξή μας – όπως και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας – αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που απαξιώνουν την εργασία. Συμμετέχουμε ενεργά στις λαϊκές  κινητοποιήσεις και στα κινήματα διαμόρφωσης ενός Πανευρωπαϊκού μετώπου κατά της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]