ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ]Εντοπίστηκε στην Κέρκυρα κατάστημα που διενεργούσε παράνομα στοιχήματα και τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν ιδιοκτήτης καφετέριας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού
Μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στο κατάστημα κλειστή ομάδα πελατών είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς καθώς και τυχερά παίγνια-φρουτάκια
Οι τρεις ημεδαποί κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, μετά από συστηματική και διεξοδική έρευνα διάρκειας τεσσάρων περίπου μηνών, εντοπίστηκε στο νησί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια, που διενεργούσε παράνομα στοιχήματα και τυχερά παίγνια μέσω του διαδικτύου.
Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο στοχευμένες και κατάλληλα οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κέρκυρα και Ημαθία, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα, ο 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, 43χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Σε βάρος τους και ενός ακόμη 50χρονου συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μέσω του διαδικτύου, σύσταση συμμορίας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.
Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ο τρόπος δράστης και όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων που συνίσταται κυρίως, στη λειτουργία καταστήματος αναψυχής και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (επιχείρηση βιτρίνα), στο οποίο είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν προσχηματικά «παράνομο πρακτορείου διεξαγωγής διαδικτυακού τζόγου», καθώς και παράνομα τυχερά παίγνια - «φρουτάκια».
Πιο αναλυτικά, ο 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας μαζί με το 43χρονο, είχαν εγκαταστήσει και διαχειρίζονταν στο κατάστημα, ειδική διαδικτυακή εφαρμογή-λογισμικό,την οποία τους είχε παραχωρήσει ο 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακών στοιχημάτων. Μέσω αυτής της εφαρμογής κλειστή ηλεκτρονική ομάδα, αποτελούμενη από (35) πελάτες, είχε την δυνατότητα χρησιμοποιώντας κωδικούς, να ενεργεί παράνομους διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.
Τους παράνομους στοιχηματισμούς οι πελάτες διεκπεραίωναν οικονομικά, μέσω προπληρωμένων ηλεκτρονικών καρτών, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κέρδιζε ποσοστό 10% επί των συνολικών μηνιαίων στοιχημάτων.
Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκαν στοιχεία, που αφορούσαν τις οικονομικές συναλλαγές των παικτών (κινήσεις λογαριασμών , υπόλοιπα, στατιστικά και λοιπά στοιχεία), οι οποίες για τον τελευταίο περίπου μήνα αγγίζουν τις 60.000 ευρώ, περίπου.
Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο παράνομο πρακτορείο καθώς και στις κατοικίες των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  (14) δεκατέσσερις διασυνδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε έναν από τους οποίους εμφανιζόταν το λογότυπο του παιχνιδιού «φρουτάκια»
  •  αυτόματος πωλητής προπληρωμένων καρτών ηλεκτρονικών πληρωμών
  •  (64) προπληρωμένες κάρτες εταιρείας ηλεκτρονικών χρηματικών συναλλαγών , συνολικής αξίας 760 ευρώ
  •  κωδικοί πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα του ιστότοπου της εταιρείας
  •  (3) ακόμη ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην κατοχή του 50χρονου εκπροσώπου της εταιρείας
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]