ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Πλήθος κόσμου στις εργασίες του συνεδρίου «Τα γεφύρια της Παράδοσης»

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα συνεδριάσεων του Συγκροτήματος ΦΡΟΝΤΖΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, για να  συμμετάσχουν Bridgetrad.
στις εργασίες του συνεδρίου «Τα γεφύρια της Παράδοσης», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου
Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο κ. Λώλος Ιωάννης,   Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Serra Roberto, τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Νομαρχιών της Περιφέρειας Απουλίας ,  μετέφερε τη γνώση και την εμπειρία του πάνω στη μελέτη και προβολή των πέτρινων γεφυριών στην Ιταλία.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την εισήγηση του κ. Παπαγεωργίου Άγγελου, καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής Παν. Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στη γέννηση και εξέλιξη της γεφυροποιίας και στην περίπτωση της κατάρρευσης του γεφυριού της Πλάκας.
Στη συνέχεια, ο κ. Πασιάκος Μιχάλης, Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, περιέγραψε την πορεία των πέτρινων γεφυριών στο χρόνο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε περιπτώσεις γεφυριών που κατέπεσαν για διάφορες αιτίες.
Ο κ. Αράπογλου Μιχάλης, Dr Koινωνικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, αναφέρθηκε στο ρόλο της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων στη μελέτη, καταγραφή, προστασία και προβολή των πέτρινων γεφυριών, σε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με τίτλο: «Αρχιτεκτονική της πέτρας και πέτρινα γεφύρια: Λογοδοσία και αντιπροσώπευση»
Τέλος, ο κ. Αυδής Αλέξιος, ένας εκ των δημιουργών και διαχειριστών του διαδικτυακού τόπου «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Ελλάδας» (http://petrinagefiria.com/), πραγματοποίησε εκτενή εισήγηση  για τους μύθους και τις δοξασίες που συνοδεύουν τα γεφύρια της χώρας.
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της επιστημονικής κοινότητας της πόλης.
Το Συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Bridgetrad, το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013. (Εθνικοί πόροι 25%, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης 75%) .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]