Μεγάλος χιονιάς μέσα στο Δεκέμβριο στη Βόρειο Ελλάδα

Ο Χειμώνας θα μπει τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Μακεδονία και την Ήπειρο με χαμηλές θερμοκρασίες και λίγες χιονοπτώσεις κυρίως στην δυτική Μακεδονίας στις 28-29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό site greek-wether.org, ο καιρός για λίγες μέρες θα σημειώσει αισθητή βελτίωση αλλά η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει άνοδο ενώ τη νύχτα και το πρωί θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ δεν θα λείψει και ο παγετός στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

Μεγάλο χιονιά ωστόσο με δριμύ ψύχος, προβλέπει το Greek-Weather.Org, μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 5-20 Δεκεμβρίου με 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή κοντά στην περίοδο των εορτών.

Ψύχος και μάλιστα ισχυρό, θα δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες στη Ρωσία και αυτό σε συνδυασμό με έναν ισχυρό αντικυκλώνα στην δυτική και κεντρική αλλά και βόρεια Ευρώπη, θα συμβάλλει ώστε αυτό το ψύχος μαζί με χιόνια και καταιγίδες, να κατέβει ως και τα Βαλκάνια αλλά και την Ελλάδα περίπου μέσα στο χρονικό διάστημα 5-20 ή και 25 Δεκεμβρίου.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που διαφαίνεται στην δυτική, βόρεια και κεντρική Ευρώπη, θα εμποδίζει το κρύο και κυρίως τα φαινόμενα να κατευθύνονται προς της χώρες εκείνες της Ευρώπης και θα βρίσκουν δίοδο νότια, νοτιοδυτικά προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Τουρκία. Σε τέτοιες συνθήκες η χώρα μας και ιδιαίτερα η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρο και η Θεσσαλία, δέχονται πολύ χιόνι. 

Μένει να δούμε λοιπόν τις επόμενες ημέρες, πόσο ισχυρό θα είναι το ψύχος που θα γεννηθεί στην Ρωσία αλλά και το πόσο ισχυρός θα είναι ο αντικυκλώνας στην κεντρική, βόρεια και δυτική Ευρώπη. Τέλος όταν αντικυκλώνες βρίσκονται στην κεντρική Ευρώπη κυρίως, η χώρα μας δέχεται μόνο κυκλωνικά συστήματα γεμάτα βροχές, καταιγίδες και χιόνια αν υπάρχει το κατάλληλο κρύο, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι το ψύχος που θα κινηθεί προς τα εμάς από την Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]