Eργάτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία... Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΥ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παραλίγο τραγωδία το βράδυ(21.00) της  περασμένης  Τρίτης 6 Οκτωβρίου ,όταν εργαζόμενος στην 
<<ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.>>την ώρα που φόρτωνε σκουπίδια ακούμπησε με το φορτωτή σε ένα πλήρως εκτεθειμένο καλώδιο υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα.
Ο εργάτης ως εκ θαύματος δεν έχασε τη ζωή του απο ηλεκτροπληξία ...
Με αφορμή το παραπάνω συμβάν η Ενωση Σωματείου ΙΥ Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην κινδυνέψουν  εκ νέου οι εργαζόμενοι 


Ανακοίνωση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΥ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!!!

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας <<ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.>> που για πολλοστή φορά βάζει σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη, 6/10 στις 9:00μ.μ. ένας εργάτης  παραλίγο να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία  αφού την ώρα που φόρτωνε σκουπίδια ακούμπησε με το φορτωτή σε ένα πλήρως εκτεθειμένο καλώδιο υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα.
 Αυτό το εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στο νομό μας.  
Για μας είναι καθαρό ότι και για αυτό το εργατικό ατύχημα όπως και για όλα τα άλλα δε φταίει η κακιά η ώρα αλλά η απουσία μέτρων προστασίας, της υγείας και ασφάλειας μέσα στο χώρο εργασίας και εντατικοποίηση της εργασίας.  Το σωματείο μας άλλωστε και η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ έχει κάνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και έχει κάνει πολλές φορές καταγγελίες και στην επιθεώρηση εργασίας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο.
 Για άλλη μία φορά η ζωή και η υγεία των εργαζομένων θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων  επιχειρήσεων. Μαζί με τα δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια που έχουν μειώσει μισθούς και δικαιώματα στη ζυγαριά του  “εργατικού κόστους”  μπαίνει και η υγεία και η ζωή μας. Έτσι θα προχωρήσει η περιβόητη “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται και αυτή η κυβέρνηση, με τα κόμματα που τη στηρίζουν, και όλες οι προηγούμενες. Με σακατεμένους εργάτες με θυσία ακόμη και των ζωών μας.
Είναι φανερό ότι εργάτες και εργοδοσία δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε  “ΚΟΣΤΟΣ”. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, στις δικές μας πλάτες θησαυρίζουν οι επιχειρήσεις. Ότι έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα έχει  φτιαχτεί από τα δικά μας χέρια, από τον δικό μας ιδρώτα. 



Τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων
Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, αυτό είναι το αποκούμπι μας. Δεν μένουμε αμέτοχοι στον καναπέ μας. Δεν συναινούμε στη σφαγή μας. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας ξεπερνώντας το φόβο, την μοιρολατρία.  Έχουμε την πείρα πως μόνο μέσα από τους οργανωμένους αγώνες μας, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, έχουμε κατακτήσεις. Ειδικά στην συγκεκριμένη επιχείρηση όποτε δεν σκύψαμε το κεφάλι, όποτε αντισταθήκαμε, αποσπάσαμε κατακτήσεις.
Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]