Σήμερα η εκλογή προέδρου της Βουλής

Σήμερα στις 11.00 το πρωί θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Ο προτεινόμενος του ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής είναι ο Νίκος Βούτσης. Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Ολομέλεια και στις 13.30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.
Οπως αναφέρει η Αυγή και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 6 το Προεδρείο εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς. Η διαδικασία της εκλογής διεξάγεται στην Ολομέλεια μυστικά με κάλπη.
Ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών (151) ενώ για την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής, απαιτούνται 75 ψήφοι του Σώματος.
Οι αντιπρόεδροι που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τάσος Κουράκης, ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει ξανά για να επιλεγούν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Τη Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων είναι τριήμερη. Ξεκινά τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, η ανάγνωση τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Οκτωβρίου, οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές. Την Τετάρτη θα μιλήσουν επί των προγραμματικών δηλώσεων όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]