Μάγδα Φύσσα: Ο γιος μου δολοφονήθηκε με εντολή Λαγού - ένταση στη δίκη

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα, όταν η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα κινήθηκε προς το μέρος του κατηγορούμενου Γιώργου Ρουπακια και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. «Αυτό για να με θυμάσαι», είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Λίγο αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας, "Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!". Είχε προηγηθεί η συστηματική πρόκληση από την πλευρά των δικηγόρων των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών, οι οποίοι έκαναν φασαρία μην αφήνοντας την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου να ολοκληρώσει την κατάθεσή της με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνει ακόμη μια διακοπή.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης: «Αφήστε την να μιλήσει! Επίτηδες το κάνετε!», είπε, με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει να μην παρεμβαίνει στην διαδικασία και να ηρεμήσει.

Στην κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα επιμένει ότι ο γιος της δολοφονήθηκε με εντολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, στη κατάθεσή της για δεύτερη ημέρα σήμερα στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η Μάγδα Φύσσα, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, έκανε επίσης λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη "γερό στέλεχος" της Χρυσής Αυγής.
Στη σημερινή, πιο κρίσιμη μέχρι στιγμής, συνεδρίαση το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για μη προβολή ντοκουμέντων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Θα προβληθούν και θα ακουστούν κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όσα τής διηγήθηκαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όπως είπε η μάρτυρας, με το που έβαλαν τον δράστη στο περιπολικό οι αστυνομικοί, εκείνος τους είπε «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι» και όταν εκείνοι τον ρώτησαν αν είναι αστυνομικός, ο Ρουπακιάς τους είπε: «Είμαι της Χρυσής Αυγής».
Στην κατάθεσή της, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί, από όλους αυτούς του τάγματος που ήταν παρόντες στη δολοφονία, δεν συνέλαβαν κανέναν παρά μόνο τους φίλους του Παύλου. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η μάρτυρας, ο Ρουπακιάς είχε τέτοια άνεση κινήσεων μέσα στο αστυνομικό τμήμα που «τα παιδιά νόμιζαν πως είναι υπάλληλος, καθόταν σταυροπόδι με το κινητό του στο χέρι». Η Μ. Φύσσα είπε πως μόνο όταν έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε ο Παύλος, από μόνος του ο Ρουπακιάς ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον βάλουν σε άλλον χώρο κι εκείνοι του είπαν ν' ανέβει μόνος του στον τρίτο όροφο. «Τόσο οικείος χώρος ήταν γι αυτόν».
Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η Μάγδα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».
Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ' έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».
Τέλος, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι οι χρυσαυγίτες απειλούν την οικογένειά της και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. «Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι» τόνισε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]