[ΚΟΣΜΟΣ]Μωράκι γεννήθηκε με σπλάχνα έξω από το σώμα κι όμως επέζησε (Φωτογραφίες)

Η Layla Henderson, το πανέμορφο αυτό μωράκι που βλέπετε στις φωτογραφίες, γεννήθηκε με τα… σπλάχνα της έξω από το σώμα της! Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι δεν θα τα κατάφερνε, η Layla τους διέψευσε κι ύστερα από πέντε μήνες σε νοσοκομεία, πήρε εξιτήριο! Ας πάρουμε όμως την ιδιαίτερη αυτή ιστορία από την αρχή. Όταν η μητέρα της, η Zoe, διένυε τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, μια τακτική εξέταση έδειξε πως η Layla έπασχε από γαστρόσχιση. Είχε μια μεγάλη «τρύπα» στην κοιλιά και τα σπλάχνα της αναπτύσσονταν έξω από το σώμα της.
Η μικρή γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες στο Nairn της Βρετανίας και αμέσως μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο. Έζησε έξι ημέρες με τα σπλάχνα της έξω από το σώμα της, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία επανατοποθέτησής τους.
121015132553_3213Σύμφωνα με την Mirror, όταν γεννήθηκε οι γιατροί την έσωσαν τυλίγοντάς τη με… διάφανη μεμβράνη!
Οι δυσκολίες ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Σε ταξίδι της οικογένειας στην Αγγλία, η Layla αρρώστησε και διαγνώστηκε με πνευμονία. Οι εξετάσεις έδειξαν και ενδοκαρδίτιδα. Λίγο μετά οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της πως υπήρχε κι ένας θρόμβος στην περιοχή της λοίμωξης. Η μικρούλα μεταφέρθηκε αεροπορικώς και εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Γλασκώβης.
«Δεν έχω κλάψει τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή όσο τότε. Μου πέρασε από το μυαλό πως θα τη χάσουμε»,αφηγείται η μητέρα της.
121015132556_6443Με τους γονείς της στο πλευρό της όμως, η Layla έδωσε κι αυτή τη μάχη πριν πάρει το τελικό εξιτήριο στις 14 Σεπτεμβρίου και πάει επιτέλους στο σπίτι της!
«Είναι μαγικό που είμαστε πια σπίτι μαζί της», λέει η 23χρονη μητέρα της, «Δεν μπορώ να πιστέψω πως τα περάσαμε όλα αυτά. Ήταν μια κόλαση και νομίζαμε πως δεν θα τελειώσει ποτέ. Κάθε μέρα ήταν μια νέα αγωνία για το τι θα συμβεί αλλά το χαμόγελό της μας βοηθούσε να τα καταφέρνουμε. Την πρώτη φορά που χαμογέλασε ήταν μόλις ενός μήνα, ήταν μια στιγμή που μας συγκίνησε, το πιο όμορφο χαμόγελο που είχα δει ποτέ. Τα κατάφερνε κι έτσι νιώθαμε πως έπρεπε να τη βγάλουμε ασπροπρόσωπη και να τα καταφέρουμε κι εμείς».
Η μητέρα της πανευτυχής πια, δηλώνει περήφανη για την κορούλα της: «Είναι σίγουρα αγωνίστρια, είναι ένα χαρούμενο μωρό και χαμογελά συνέχεια»! 
Πηγή: star.gr//via:offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]