ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Αρτα:Ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο η έκδοση κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων

Ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο η έκδοση κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων
 ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Σκοπός μας η βελτίωση, η αναβάθμιση και ο σεβασμός τους από όλους μας»
Την έκδοση του κανονισμού λειτουργίας και χρήσης κοινοχρήστων χώρων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. 
«Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση και η λειτουργικότητα των χώρων αυτών, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 
Επεσήμανε δε, πως «πρέπει  να απονείμουμε δικαιοσύνη για τους κοινόχρηστους χώρους και να υπάρξει ευταξία. Δεν είμαστε υπεράνω του Νόμου. Λειτουργούμε με βάση τη Νομοθεσία και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τους καταστηματάρχες για το πώς πρέπει να μοιράζεται ο κοινόχρηστος χώρος. Αν άλλαζε κάτι από τη Νομοθεσία, εμείς θα το κάναμε. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ως τώρα όμως» κατέληξε. 
Ο σκοπός
Σημειώνεται, πως σκοπός της έκδοσης του παρόντος Κανονισμού είναι η θέσπιση γενικών και ειδικών ρυθμίσεων, κανόνων και περιορισμών που θα διασφαλίσουν την χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αρταίων, από τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών, κατά τρόπο που: 
Θα αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό προς τα ιστορικά μνημεία, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και την εύρυθμη λειτουργία τόσο του αστικού ιστού όσο και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου 
Θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων
Θα διαφυλάσσει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων πεζών και των ΑΜΕΑ. 
Δεν θα παρεμποδίζει την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.). 
Δεν θα παρεμποδίζει την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων. 
Επίσης, καθορίζει:
Τις τεχνικές και λειτουργικές προϋποθέσεις, που πρέπει να υφίστανται, προκειμένου να είναι δυνατή η παραχώρηση τμημάτων κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων,
Τον εξοπλισμό που είναι δυνατόν να τοποθετηθεί εντός των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων,
Τις διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου των παραχωρούμενων χώρων τόσο ως προς την θέση – έκταση  και  τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό,
Τις προϋποθέσεις κίνησης κατ’ εξαίρεση οχημάτων εντός των Πεζόδρομων-Πλατειών.
Παραχωρήσεις Κοινόχρηστου Χώρου γίνονται σε καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, παρεμφερείς επιχειρήσεις και καταστήματα, σε περιπτώσεις τοποθέτησης εμπορευμάτων από καταστήματα, σε περιπτώσεις κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με οικοδομικά υλικά ή για προσωρινή λειτουργία εργοταξίου, σε φορτοεκφόρτωση βαρέων αντικειμένων, σε περίπτερα και είδη περιπτέρου, σε άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων σε εμποροπανηγύρεις, θρησκευτικές ή επετειακές εορτές κτλ, καθώς και σε παραγωγούς για πώληση των προϊόντων τους και σε οργανισμούς, φορείς, εταιρείες κ.α. 
Ολόκληρος ο κανονισμός θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr. 
Σύσταση εκλογικού τμήματος
Τέλος, να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε την σύσταση εκλογικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, τους οποίους διευκολύνει στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. 
Στον οικισμό διαμένουν μόνιμα 2.000 κάτοικοι και οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου υπερβαίνουν τους 700, που τώρα ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε διάφορα εκλογικά τμήματα της πόλης της Άρτας. 
Μεταξύ των ψηφοφόρων αυτών υπάρχουν ηλικιωμένοι αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες και με αυτές τις συνθήκες είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία και πιθανός λόγος αποφυγής της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Στην περιοχή υπάρχει η υποδομή για την στέγαση, στο κτίριο του 6/θεσιου Δημοτικού Σχολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]