(ΗΠΕΙΡΟΣ)Συστηματική δουλειά απο τον Δήμο Ιωαννιτών όλο το καλοκαίρι Ετοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές

Συστηματική δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την  Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία
να υποδεχθούν τους μαθητές

Συστηματική δουλειά καταβλήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, ώστε όλα να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα χρονιά, και τα σχολικά κτίρια να  είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές.
«Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων Α/βάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Νιώθουμε ικανοποιημένοι για τη  μεγάλη  δουλειά που έγινε και συνεχίζεται, παρεμβαίνοντας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολικά κτίρια. Είμαστε αισιόδοξοι για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς», τόνισε ο Πρόεδρος της  Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τσαμπαλάς.
Με βάση τον προγραμματισμό που έγινε στην αρχή του καλοκαιριού σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων, η Σχολική Επιτροπή υλοποίησε και συνεχίζει να  υλοποιεί μία σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την επόμενη σχολική χρονιά.
«Στο επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής έχει καταβληθεί πολύ συστηματική προσπάθεια ώστε οι εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», είπε ο κ. Τσαμπαλάς, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες και ο γενικός καθαρισμός των σχολικών κτιρίων, αλλά και η κοπή των χόρτων στις αυλές όπου αυτό είναι αναγκαίο.
Με βάση των προγραμματισμό και τις ανάγκες των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις.
Για παράδειγμα πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε σχολεία, όπως στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου , στο 1ο Δημοτικό Μαρμάρων , στο συγκρότημα των σχολείων της Ζωσιμαίας Ακαδημίας, στο 1ο Δημοτικό Ανατολής, στο 18ο Νηπιαγωγείο , στο 2ο Δημοτικό Ανατολής στο 3ο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων στο Δημοτικό Κατσικάς , στο 7ο Δημοτικό , στο 16ο Δημοτικό και σε άλλα σχολεία.
Παράλληλα,  εκτελέστηκαν και εργασίες επισκευών υποδομών και  ζημιών, που είχαν παρατηρηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά όπως για παράδειγμα: αλλαγή καμινάδας στο 1ο Δημοτικό σχολείο, αλλαγή λέβητα και καμινάδας στο 13ο Δημοτικό σχολείο, επισκευή στέγης στο 26ο Δημοτικό, επισκευή αιθουσών στο 19ο Δημοτικό και στο Δημοτικό Σταυρακίου  κ.λ.π. 
«Στο όλο εγχείρημα έχει συμβάλλει και η άριστη συνεργασία  των μελών της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σχολικών μονάδων καθώς επίσης και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων», σημείωσε ο κ. Τσαμπαλάς.  

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στο 4ο Δημοτικό
Ένα μεγάλο στοίχημα με πολύ σοβαρές δυσκολίες για το Δήμο Ιωαννιτών, ήταν να μπορέσουν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου να επιστρέψουν στο σχολείο τους στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Καταβλήθηκε μια πραγματική υπερπροσπάθεια για να ξεπεραστούν τα πάσης φύσεως συνεχή εμπόδια που προέκυπταν εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου, έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να επέμβει για την αποκατάσταση από τις ζημιές που προκάλεσε η περσινή πυρκαγιά. 
«Παρ’  ότι αυτή η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, από την πρώτη μέρα που έπιασαν δουλειά τα συνεργεία δίνεται ένας καθημερινός αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου. Βρισκόμαστε πλέον σε πολύ καλό σημείο και μπορούμε να πούμε, με βεβαιότητα, ότι το πρώτο κουδούνι του αγιασμού θα βρει τους μαθητές του 4ου Δημοτικού στο σχολείο τους», δήλωσε ο κ. Τσαμπαλάς. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]