ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΚΟΣΜΟΣ)Γερμανία και Γαλλία υποβάλλουν κοινές προτάσεις για το μεταναστευτικό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες «κοινές προτάσεις» για τη διαχείριση του μεταναστευτικού με κύρια σημεία τη φιλοξενία και την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό ανακοίνωσε εχθές η γαλλική προεδρία, την ίδια ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο συμφωνούν να υπάρξουν δεσμευτικές ποσοστώσεις ώστε τα βάρη να μοιραστούν εξίσου μεταξύ των «28», σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και σύμφωνα με τις αξίες της» αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλική προεδρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. «Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, με τις οικογένειές τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις. Χρειάζονται διεθνή προστασία», σημειώνεται.
Με την ασυνεννοησία και τις διαφορετικές πολιτικές διαχείρισης που εφαρμόζονται από διάφορες χώρες μέλη της ΕΕ, έχει προκληθεί σοβαρός κίνδυνος διχασμού στην Ένωση. Η πληγή είναι βαθύτερη και δεν αφορά μόνο το κατά πόσο αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους τα διάφορα κράτη απέναντι σε αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα αλλά το πώς αντιμετωπίζονται οι ξένοι και οι αλλόθρησκοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί υπάρχει το τεράστειο χάσμα που δείχνει και ένα χάσμα ταυτότητας της Ευρώπης.

Πάντως σημειώνεται ότι στόχος της πρωτοβουλίας Γαλλίας και Γερμανίας είναι «να διασφαλιστεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και να παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και συνεργασία» τόσο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες αυτοί όσο και σ” εκείνες από τις οποίες διέρχονται.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]