ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία και Χρόνια Σωματική Νόσος: Διαπιστώσεις και Προοπτικές»

«Ψυχική Υγεία και Χρόνια Σωματική Νόσος: Διαπιστώσεις και Προοπτικές»

Η Ερευνητική Ομάδα του Προγράμματος "ΑΡΙΣΤΕΙΑ-ABREVIATE" της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Ψυχική Υγεία και Χρόνια Σωματική Νόσος: Διαπιστώσεις και Προοπτικές» το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:00-18:00, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου «Εφαρμόζοντας αποτελεσματικές και επωφελείς στρατηγικές ώστε να μειωθούν οι έκτακτες και επείγουσες επισκέψεις ασθενών με χρόνιες σωματικές νόσους  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών». Το ερευνητικό πρόγραμμα "ΑΡΙΣΤΕΙΑ-ABREVIATE", τριετούς διάρκειας,  διεξήχθη στους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας. 

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να καταδείξει πως η κατάλληλη αντιμετώπιση των ψυχολογικών δυσκολιών των ασθενών με Χρόνια Σωματικά Νοσήματα μπορεί να οδηγήσει σε ελάττωση της ανάγκης για Αναζήτηση Έκτακτης Φροντίδας από τα Ελληνικά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Ο σχεδιασμός του προγράμματος μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να εκτιμήσουμε σε βάθος χρόνου την πορεία των ασθενών αλλά και τις επιπτώσεις της πρόσφατης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης σε διάφορες παραμέτρους έκβασης, συμπεριλαμβανομένης της Ψυχικής τους Υγείας. 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους εκτός από την ερευνητική ομάδα, Καθηγητές Ψυχιατρικής και Γενικής και Κοινωνικής  Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ψυχίατροι του ΕΣΥ καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ-ABREVIATE (http://abreviate.project.uoi.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]