Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων

Αποσπάσματα από την
παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων για τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη


Tην παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Κατερίνα Μιχαλιού


Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους εργατοϋπαλλήλους του νομού μας, τους άνεργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, στους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. 
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που φορτώνεστε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.  
Σε όλους εσάς που  μπροστά και σε αυτές τις εκλογές σας ζητάνε ξανά να νομιμοποίησετε και με τη ψήφο σας τη σφαγή των τελευταίων δικαιωμάτων σας. 
Το ΚΚΕ σας καλεί σε αυτές τις συνθήκες να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και ο συμβιβασμός αλλά, να πάρετε την τύχη σας στα δικά σας χέρια.
Ο λαός έχει τη δυνατότητα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Στην πράξη αποδείχθηκε η σημασία της σθεναρής στάσης του ΚΚΕ που απέρριπτε τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις που βαδίζουν στις ράγες της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν να αποσπάσουν «δήλωση μετανοίας» από το λαό. Να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι ή στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, τη νεοσύστατη «Λαϊκή Ενότητα». Πρόκειται για δύναμη που ήταν βασικοί υπουργοί στην κυβέρνηση που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. Είναι ένα αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.  Να μην επιτρέψει ο λαός να ξανασηκώσει κεφάλι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή!  Την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. 
Να μη χάσουμε άλλο χρόνο! Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη! Αρκεί να μην πιστέψει και πάλι ο λαός ότι υπάρχουν σωτήρες εκτός από τη δική του οργανωμένη δύναμη του αγώνα.
Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ από καλύτερες θέσεις μπορεί να υπερασπιστεί τα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, να παλέψει για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για ανάκτηση των απωλειών, για να ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας που θα αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίηση του, μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ανατροπής. 
Υπάρχει εναλλακτική λύση και διέξοδος προς όφελος του λαού. Αυτή είναι η επιστημονικά επξεργασμένη πρόταση του ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο δεν θα είναι το κέρδος αλλά οι λαϊκές ανάγκες, με κεντρικά σχεδιασμένη την οικονομία, με την εξουσία να είναι στα χέρια του λαού, που θα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ - ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Αυτή είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός. Η μόνη εναλλακτική διέξοδος ικανή να αξιοποίησει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της περιοχής μας (αγορτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο κλπ) που σήμερα δεν αξιοποιούνται προς όφελος του λαού εξαιτίες των δεσμεύσεων της Ε.Ε. και της υποταγής τους στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Σ' αυτό το δρόμο ανατροπής χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και - πάνω απ' όλα - στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.
Στο ψηφοδέλτιο, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της δουλειάς και της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό και τη νεολαία. Αγωνιστές και αγωνίστριες με τους οποίους έχουν συναντηθεί τα λαϊκά στρώματα του Νομού μας στους αγώνες για τα δικαιώματα, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την εξαθλίωση, την ανέχεια.  Στα εργοστάσια, όπως στην Πίνδο, στη Δωδώνη, στο Βίκο, στην Ανακύκλωση, στη SPIDER, στα εργοτάξια, στα σούπερ μάρκετ, στα δημόσια νοσοκομεία, στους χώρους εκπαίδευσης, στα καταστήματα των αυτοπασχολούμενων, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά και στην ύπαιθρο που στενάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. 
Σε αυτό το δρόμο του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα και την πραγματική ανατροπή θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως και όλα τα μέλη του ΚΚΕ. 
Υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων είναι:
Νίκος Έξαρχος, οικοδόμος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. 
Όλυ Τσουμάνη, δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, Περιφεριακή Σύμβουλος Ηπείρου.
Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής,  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.
Δημήτρης Τασιούλας, ηλεκτρολόγος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, μέλος του ΔΣ της ΓΕΣΕΒΕ.
Δημήτρης Σδούκος, κτηνοτρόφος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας. 
Λουκία Κίτσου, εργαζόμενη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ιωαννίνων. 
Χριστίνα Τουλκιαρίδου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, Πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου της επιχείρησης «Αρβανιτίδης».
Σας καλούμε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, στα Λιθαρίτσια, στις 9:30, που θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Στηρίζουμε και διακινούμε μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα τυπωθεί τις επόμενες μέρες. 
ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ….ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]