Κατρούγκαλος – Στάη – ΕΡΤ. Τα ελληνικά media σε βαθειά κρίση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Για στοχευμένη προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο έκανε λόγο εχθές ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος σε ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής για τον νέο ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, με φόβο, κανόνες ζούγκλας χαρακτήρισε τον εργασιακό χώρο των media o υπουργός καταλήγοντας ότι πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Γιάννης Σούπος, σημείωσε ότι το Σώμα είναι το τελευταίο ανάχωμα για τους εργαζόμενος, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν με συνθήκες αξιοπρέπειας και τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού ότι «η μάχη είναι μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ» αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία του ΣΕΠΕ και δήλωσε ότι θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση.

Την ίδια στιγμή το The TOC, ενημερωτική ηλεκτρονική ιστοσελίδα που ανήκει στην Έλλη Στάη, δημοσίευσε ανώνυμο άρθρο το οποίο διακατέχεται από απίστευτο μένος ενάντια στην ΕΡΤ με αφορμή την εμφάνιση ως καλεσμένου σε εκπομπή της το περασμένο Σαββατοκύριακο του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου ο οποίος δεν κρύβει την αριστερή του τοποθέτηση για τα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας. Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για υιοθέτηση ακραίων αριστερίστικων αντιλήψεων του δημοσιογράφου από τους παρουσιαστές της εκπομπής με το επιχείρημα ότι δεν γίνονταν διευκρινιστικές ερωτήσεις σε συγκεκριμένες θέσεις που ο ίδιος προέβαλε.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου έκανε λόγο στην εκπομπή, για τις μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 και εξέφρασε την άποψη ότι τα μεγάλα κανάλια χτυπούν τους εργαζόμενούς τους για να πιέσουν την κυβέρνηση ενόψει των αλλαγών που εκείνη προωθεί σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Παρατηρείται λοιπόν ένας ανοιχτός ιδεολογικός πόλεμος με στοιχεία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στα ελληνικά media, κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης για επιβολή ελέγχουν και διαφάνειας στις τηλεοπτικές συχνότητες έχει πραγματικά ταράξει τον ύπνο κάποιων. Από την άλλη το γεγονός ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στο εξωτερικό μέτωπο, εκείνο των διαπραγματεύσεων ίσως της στοιχίσει σε δύναμη για να προχωρήσεις στις τομές που απαιτούνται στο εσωτερικό. Αυτό θα φανεί στις εκλογές του φθινοπώρου.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]