Πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό ο υψηλός ΦΠΑ

«Μεγάλη ζημιά στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό προκαλεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις ναυλώσεις των σκαφών από 13% στο 23%», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο σύνδεσμος στην ανακοίνωση, «η αύξηση του ΦΠΑ καθιστά τη χώρα μας ακόμα πιο ακριβή από τις γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες και δίνει ακόμη μία αφορμή να ναυλώνονται σκάφη από την Τουρκία και να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τις παράνομες ναυλώσεις, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο. Η αύξηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου οι ναυλώσεις λόγω της γενικότερης κατάστασης έχουν υποστεί καθίζηση και το μέλλον είναι αβέβαιο».
Παράλληλα, ο ΣΙΤΕΣΑΠ επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση ότι «ενώ για τα ξενοδοχεία έχει ληφθεί μέριμνα και η εφαρμογή του νέου συντελεστή θα αρχίσει την 1/10/15, στον κλάδο μας δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να καλούμαστε να καταβάλουμε ΦΠΑ με τον νέο αυξημένο συντελεστή, όταν έχουμε εισπράξει ΦΠΑ με τον προηγούμενο χαμηλότερο συντελεστή. Η ζημιά αυτή σε συνδυασμό με την καθίζηση των κρατήσεων, μάς οδηγεί μαθηματικά σε μια ζημιογόνα τουριστική περίοδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του εθνικού στόλου, την απώλεια θέσεων εργασίας, την μείωση του κύκλου εργασιών των συνεργαζόμενων κλάδων (τεχνικοί, προμηθευτές κ.ά.) με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική οικονομία. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές στα υπουργεία Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας και ζητάμε την άμεση υπαγωγή μας στον συντελεστή 13% (όπως και τα ξενοδοχεία, αφού παρεμφερή υπηρεσία προσφέρουμε) και την εφαρμογή του από 1/10/2015)».
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]