ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στην Κόνιτσα (φωτορεπορτάζ -βίντεο)

Με τη δέουσα  εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη ξεκίνησαν εχθές στην ακριτική Κόνιτσα οι εκδηλώσεις για τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό ,στην πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο κέντρο της γραφικής κωμόπολης της Ηπείρου.
Στις 19.00 το απόγευμα εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος ,Χαρίτων.Παρέστησαν ο μητροπολίτης Καστορίας ,Σεραφείμ,ο μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου,Θεόκλητος ,ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ,Παντελεήμων και ο   μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,Ανδρέας.
Λίγο μετά τις 20.30 υπο τους ήχους της   φιλαρμονικής μπάντας 8ης Μεραρχίας και με στρατιωτικό άγημα πεζικού του Μ.Τ.Π 583 Κόνιτσας , ακολούθησε λιτανεία του Iερού Λειψάνου και της εικόνας  του Αγίου μέσα στα  σοκάκια της Κόνιτσας μέχρι την κεντρική πλατεία,εκεί όπου απήθυνε στους πιστούς το κήρυγμά του,  ο   μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,Ανδρέας.
 Το παρών στις εκδηλώσεις, εκτός απο τους πιστούς  όλων των ηλικιών , έδωσαν και εκπρόσωποι της Δημοτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί. 
Ο μητροπολίτης Καστορίας ,Σεραφείμ χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , με τους πιστούς να συρρέουν  και σήμερα αν και εργάσιμη ημέρα ,για να τιμήσουν την γιορτή του Αγίου. 
Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου για την τέλεση τρισάγιου στον τάφο του Σεβαστιανού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]