ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ερχεται Φθινόπωρο με κυκλώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα

Το ερχόμενο Φθινόπωρο αναμένεται σύμφωνα με τους επιστήμονες και τους μετεωρολόγους γενικότερα, καθώς και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία από τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, να είναι το πιο βροχερό Φθινόπωρο που έχουμε βιώσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, τα τελευταία 10 τουλάχιστον έτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αναμενόμενο φαινόμενο Ελ Νίνιο, ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει περιοχές της βόρειας Αμερικής, με τυφώνες και γενικότερα ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Αμερικής.

Μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου, θα επηρεαστεί πάρα πολύ και η Ευρώπη από πάρα πολλές καταιγίδες και βροχές με ακραίο χαρακτήρα. Αυτό είναι που κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν, καθώς πιστεύουν πως δεν θα πέφτουν φυσιολογικά οι όποιες βροχές ή καταιγίδες, αλλά θα έχουν ακραίο χαρακτήρα προκαλώντας πλημμύρες και πολλές ζημιές ιδιαίτερα στην δυτική, κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γενικότερα πάντως και τα προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν μία πολύ μεγάλη καιρική μεταβολή μετά τις 10-11 Σεπτεμβρίου, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα αλλά και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως και κυκλώνες ή κυκλωνικά συστήματα με θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και σφοδρές βροχοπτώσεις.
πηγη greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]