ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το "τελευταίο αντίο"στον Θεόδωρο Βεζιάνη,....το σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού(βίντεο -φωτορεπορτάζ)




-"Ημουν παρών στο τραγικό τροχαίο ,όταν το αυτοκίνητο εξετράπη και στη συνέχεια ανετράπη η άσφαλτος γέμισε απο τις τελευταίες εφημερίδες "Το Οραμα "που ο Θόδωρος είχε στο αυτοκίνητό του..... 
Αυτό φαίνεται ήταν και το τελευταίο μήνυμα που ήθελε να αφήσει σε όλους εμάς ..."
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ,το σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,ο Θεόδωρος Βεζιάνης ,που βρήκε τραγικό θάνατο ,όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στον οδικό άξονα Αργυροκάστρου- Κακαβιάς εχθές το μεσημέρι .
Μέσα σε βαρύ και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα   τον αποχαιρέτησαν οι οικείοι του ,η οικογένειά του ,τα παιδιά του ,τα εγγόνια του ,οι συγχωριανοί του στη Φράστανη του Δήμου Αργυροκάστρου  και οι συναγωνιστές του ..

Βαθιά συγκινημένος και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ταξίδεψε απο τα Ιωάννινα για να ευχηθεί "καλό ταξίδι" στον ακούραστο αγωνιστή ,Θεόδωρο Βεζιάνη. 
Στις 14.30 ώρα Ελλάδος εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στην οικία του  στη Φράστανη και στη συνέχεια  η πομπή  κατευθύνθηκε προς το χωριό Χλωμό της επαρχίας Πωγωνίου ,εκεί όπου  στις 16.00 ώρα Ελλάδος (15.00 ώρα Αλβανίας)  έγινε  η κηδεία και η ταφή του. 
Ο Θόδωρος Βεζιάνης υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "ΟΜΟΝΟΙΑ ".
Διετέλεσε για σειρά ετών πρόεδρος στο παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑ στο Αργυρόκαστρο και υπήρξε και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑ.

ενώ ήταν ένας απο τους  πέντε  που το καθεστώς Μπερίσα είχε στείλει στη φυλακή το 1994 με την κατηγορία  για δράσεις  κατά της Αλβανίας. 


Λόγια συγκίνησης για τον Θεόδωρο Βεζιάνη 

"Σήμερα αποχαιρετούμε το σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ,η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Θεόδωρος είναι τεράστια και το ενωτικό του πνεύμα δεν μας εμπνέει απλά αλλά μας ελέγχει"δήλωσε στην κάμερα του epirus-tv-news ο Λεωνίδας Παπάς ,Γενικός Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
για να προσθέσει "Θα μπορούσα να πω πολλά για τον Θόδωρο αλλά  έχω ανάγκη να σταθώ μόνο σε κάτι που με συγκλόνισε !
Ημουν παρών στο τραγικό τροχαίο ,όταν το αυτοκίνητο εξετράπη και στη συνέχεια ανετράπη η άσφαλτος γέμισε απο τις τελευταίες εφημερίδες "Το Οραμα "που ο Θόδωρος είχε στο αυτοκίνητό του. 
Αυτό φαίνεται ήταν και το τελευταίο μήνυμα που ήθελε να αφήσει σε όλους εμάς ..."
Τα βαθιά συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ,κ.Βασίλειος Τόλιος 
"Είναι ιστορική και συμβολική  μορφή ο Θεόδωρος Βεζιάνης ,είναι συλλογική και μεγάλη  η σημερινή λύπη "υπογράμμισε   εμφανώς συγκινημένος στην κάμερα του epirus-tv-news
Βαθιά συγκινημένος  εμφανίστηκε και ο δημοσιογράφος και επι σειρά ετών φίλος του  και συναγωνιστής του ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της φυλακής το 1994 ,ο κ.Βαγγέλης Παπαχρήστος. 
"Η απώλειά του μας γέμισε θλίψη ...ο Θόδωρος που μαζί φτιάξαμε το 1991 την ΟΜΟΝΟΙΑ θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας για τους αγώνες που έδωσε για τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών "υπoγράμμισε για τον αδελφικό του φίλο και συνάδελφο μεταξύ άλλων  ,ο κ.Παπαχρήστος
Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπολεως Πωγωνιανης και Κονίτσης κ.Ανδρέας αναφέροντας μεταξύ άλλων:"Ευχή μου και προσευχή μου ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων ,να παρηγορεί τους οικείους του και να αναδεικνύει νέους αγωνιστές "

(Αλβανία:Αποστολή Λευτέρης Ζαφείρης )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]