Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «3ος ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «3ος ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνας Δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων και οι παράλληλοι μαθητικοί αγώνες, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στην όμορφη και φιλόξενη Πρέβεζα.
Οι συμμετέχοντες αθλητές σε όλες τις κατηγορίες ξεπέρασαν τους 400, ενώ όλοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η εκκίνηση του αγώνα 10 χιλιομέτρων δόθηκε μπροστά από την Πύλη των Παλαιοχριστιανικών Τειχών της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Οι αθλητές έτρεξαν κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, συνδυάζοντας το αστικό τοπίο της Πρέβεζας με την ειδυλλιακή ακτή του Ιονίου Πελάγους. Τερματίζοντας μπροστά από το Δημαρχείο, στην πλακόστρωτη και ανθοστολισμένη παραλία της Πρέβεζας, δέσποζε ήδη η αυγουστιάτικη πανσέληνος φωτίζοντας τα αγκυροβολημένα ιστιοφόρα στην παραλία της Πρέβεζας, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου. Ακόμη, μελωδίες από τοπικά συγκροτήματα και χορευτικές παραστάσεις ολοκλήρωναν την πολύ όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον «3ο ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνα Δρόμου τίμησαν με τη συμμετοχή τους η κα Σοφία Ρήγα και ο κος Μιχάλης Παρμάκης, πρωταθλητές Ελλάδας στους αγώνες δρόμου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις. Ακόμη, η ολυμπιονίκης κ. Αθανασία Τζουμελέκα, με καταγωγή από την Πρέβεζα, πριν από την τιμητική συμμετοχή της στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά που συμμετείχαν στους μαθητικούς αγώνες και να τα εμπνεύσει, μιλώντας τους και εμφυσώντας τους το αθλητικό ιδεώδες.
Στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων οι 3 πρώτες γυναίκες ήταν οι παρακάτω:
1. ΡΗΓΑ ΣΟΦΙΑ
2. ΤΖΟΥΜΕΛΕΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
3. KOPINA ZARINA
Οι 3 πρώτοι άνδρες ήταν οι παρακάτω:
1. ΠΑΡΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
2. OM ARVID OSCAR
3. ΔΗΜΑΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Στους μαθητικούς αγώνες οι 3 πρώτοι από κάθε κατηγορία φαίνονται παρακάτω:
Κορίτσια Γυμνάσια
1. Ξένια Σοφιανού
2. Βασιλική Αντύπα
3. Ευδοξία Τόλιου
Αγόρια Γυμνάσια:
1. Σπύρος Τζόκας
2. Θανάσης Μπάκος
3. Κώστας Τζίμας
 Κορίτσια Δημοτικά:
1. Ειρήνη Αντύπα
2. Δήμητρα Γκαρτζονίκα
3. Άννα Κωνσταντινίδη
Αγόρια Δημοτικά:
1. Νίκος Σπυράκος
2. Χρήστος Πολύζος
Το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας ευχαριστεί πάνω από όλα τους εθελοντές, οι οποίοι είχαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των αγώνων. Ακόμη, ευχαριστεί τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας καθώς και όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξή τους.
Τέλος, ευχαριστεί όλους τους αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο και το εξωτερικό που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τον «3ο ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνα Δρόμου, τους εύχεται να είναι πάντα υγιείς και να ανταμώσουμε πάλι του χρόνου στην Πρέβεζα, σε μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]