ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώνει κι όχι να διχάζει, υποστήριξε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


«Στις ‘ειδικές συνθήκες’ που επικρατούν στη χώρα μας, απαιτείται από μας νηφαλιότητα. Το μήνυμα  που πρέπει να μεταφέρουμε στους πολίτες πρέπει να είναι μήνυμα νηφαλιότητας και ενότητας. Δεοντολογικά ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να πάρει απόφαση και να ‘υποδείξει’ ένα ‘ναι’ ή ένα ‘όχι’ επί ενός δημοψηφίσματος στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν οι πολίτες. Στο δημόσιο διάλογο μπορεί να τοποθετηθεί ο καθένας μας, αλλά όχι με απόφαση δημοτικού συμβουλίου». 
Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στο αίτημα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Γκόντα να εκδώσει ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του δημοψηφίσματος. Θέση που υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία, εν τέλει, το σώμα. 
Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και απαντώντας στις λεκτικές εντάσεις που υπήρξαν από την πλευρά του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «εμείς ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να ενώνουμε την κοινωνία. Με τον τρόπο που επιχειρείτε να τορπιλίσετε τη συζήτηση, τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου,  δεν θα επιτρέψουμε να ‘‘συνδράμει’’  το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα διχασμό της κοινωνίας».
Ο κ. Μπέγκας υπενθύμισε ότι «υπάρχει και η επόμενη μέρα» και – όπως είπε «πρέπει να την σκεφτόμαστε πολλοί σοβαρά όλοι μας». Υπογράμμισε πως «η Αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο του πολίτη, η πόρτα που μένει ανοιχτή και είναι αυτή που θα πρέπει να ενώσει την επόμενη μέρα και να επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας».  
Ο κ. Μπέγκας υπενθύμισε επίσης ότι ως Δήμαρχος  έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα. «Διατύπωσα δημόσια τις απόψεις μου επιλέγοντας ένα λόγο που πιστεύω ότι ενώνει και δεν διχάζει. Δεν κρύφτηκα.  Όπως και όλοι έχουμε διατυπώσει δημόσια τις απόψεις μας. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Ο διάλογος προάγει τη Δημοκρατία και στη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο άσπρο-μαύρο», κατέληξε.
Μετά την ευρεία διαπαραταξιακή πλειοψηφία που έλαβε η απόφαση να μην τεθεί θέμα λήψης απόφασης επί του δημοψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν ο επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», εκτός του κ. Νίκου Τσόλη που παρέμεινε στη συνεδρίαση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]