Δ. Μάρδας: «Υπάρχουν κι άλλες λύσεις εκτός από το 'κούρεμα' καταθέσεων»

Για σταδιακή αποκατάσταση του συστήματος των τραπεζών με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί την Πέμπτη, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος καλούμενος να σχολιάσει το αν υπάρχει θέμα να γίνει «κούρεμα» σε καταθέσεις και ομόλογα, δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ». Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κουρέματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι ««εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και τι μπορεί να ζητηθεί από τις τράπεζες είτε από την Ε.Ε.». Ακόμη πρόσθεσε ότι «υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα» και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των τραπεζών ανέφερε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».
Τέλος, αναφερόμενος στα έσοδα του κράτους ο κ. Μάρδας σημείωσε πως «πάνε καλά παρά τους περιορισμούς κεφαλαίων». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφώνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]