(ΗΠΕΙΡΟΣ)Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία» στη Φιλιππιάδα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία» στη Φιλιππιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με δωρεάν είσοδο
Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτό το διάστημα σε όλο τον Δήμο Ζηρού. Η θεατρική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα ανεβάσει την Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στο θεατράκι Φιλιππιάδας την εξαιρετική κωμωδία του Ανδρέα Στάικου, «Ναπολεοντία». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 
Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπακόλα. Τους ρόλους του ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιολάντα Καπέρδα, Μαρία Κατσουλίδη,  Βασίλης Σιάφης, Αθηνά Τσικνιά, Γιώργος Φλώρος. Σκηνικά – κοστούμια: Αγγελική - Βασιλική Σιδέρη. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης.
Δύο λόγια για το έργο
Η «Ναπολεοντία» είναι ένα ειρωνικό ιλαρόδραμα που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο του 1835: στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους όταν ο νεαρός Όθων αναλαμβάνει την εξουσία του νέου ελληνικού βασιλείου. Οι Έλληνες υπήκοοί του μυούνται στο βαλς, ξένοι χοροδιδάσκαλοι διδάσκουν και ντόπιοι χωροφύλακες εποπτεύουν. Μετά τον τουρκικό ζυγό οι Έλληνες προετοιμάζονται να παραδοθούν στη νέα δουλεία, αυτή του εξευρωπαϊσμού. Κωμικές καταστάσεις, ερωτικές ίντριγκες, διλλήματα ταυτότητας, ισορροπούνται στην σύγχρονη γραφή του Αντρέα Στάικου.
Το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ., ο σύλλογος Αποδήμων Ασιωτών «Μάρκος Μπότσαρης» διοργανώνει στον Άσσο τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στους δασκάλους με μακροχρόνια υπηρεσία στα δημοτικά σχολεία της Κοινότητας. 
Την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και η φιλαρμονική του Θεσπρωτικού. 
Αναβάλλονται, τέλος η μουσική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 1η Αυγούστου στην Τοπική Κοινότητα Κερασώνα καθώς και η γιορτή κτηνοτροφίας σε Κρανιά –Τύργια, την ίδια ημέρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]