ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ "ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ" O κόσμος της Monsanto

Σε περίπου 400 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες από την Αμερική ως την Αφρική και την Ευρώπη, για τρίτη φορά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο το Σάββατο εναντίον του Αμερικανικού γίγαντα της βιοτεχνολογίας Monsanto και τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και φυτοφάρμακα.
2500 άτομα διαδήλωσαν στην Ελβετία που βρίσκετε η έδρα της εταιρίας για την Ευρώπη, Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ περίπου 3.000 διαδηλωτές  συσπειρώθηκαν από την Greenpeace και άλλες  περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Παρίσι εκφράζοντας την οργή τους για την Monsanto αλλά και συγκεκριμένα για ένα από τα προϊόντα της, το ζιζανιοκτόνο Roundup. «Ψάχνετε τρόπο για μαζική αυτοκτονία; Αγοράστε Roundup», αναγράφει πλακάτ στη δυτική Γαλλική πόλη Rennes.
1000 αντί-Monsanto ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν επίσης μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο διαμαρτυρώντας για τα φυτοφάρμακα.
Παρόμοια εικόνα και  στο Λος Άντζελες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο καθώς και στην Ουαγκαντούγκου της Δυτικής Αφρικής.
Η ετήσια πορεία ενάντια της Monsanto ξεκίνησε από το κίνημα Occupy τρία χρόνια πριν και κάθε χρόνο σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία. 
Ο καρκίνος «θερίζει». Οχι όμως για τους πολιτικούς που κάνουν πως δεν βλέπουν και υιοθετούν εξοντωτικές πολιτικές για τους λαούς, στην υγεία, στο ασφαλιστικό κτλ.
Προδιάθεση, αλλά κυρίως περιβαλλοντικοί παράγοντες και διατροφή είναι οι αιτίες της έξαρσης της νόσου σύμφωνα με δεκάδες χιλιάδες επιστημονικές μελέτες. Αυτές όμως αποτελούν «λεπτομέρειες» μπροστά στην κάλπικη μακροζωία για την οποία καθημερινά μας γίνεται πλύση εγκεφάλου.
Παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι μεταλλαγμένες ουσίες της Monsanto βρίσκονται σε τροφές και προϊόντα «άνευ υποψίας» της καθημερινότητας μας.
Παρακάτω ο κατάλογος των εταιριών που χρησιμοποιούν τα αμφιλεγόμενα προϊόντα της Monsanto.
Τον κατάλογο των εταιριών έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό blog Collective Evolution
monsanto_companies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]