Καθυστερούν τη συμφωνία, και το κράτος δεν έχει ...μία !

Κατάφεραν να απομονώσουν τη χώρα διεθνώς, δεν μας έμεινε κανένας σύμμαχος. Ο κ Καμένος κάνει βόλτες στις ΗΠΑ με λεφτά των φορολογούμενων άσκοπα, αφού ο Αμερικανός ομόλογός του δεν τον δέχθηκε. Υπέστη ταπείνωση, ταπεινώνοντας και την ίδια τη χώρα. 
Ο κ Βαρουφάκης κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη, προτείνει για τη φοροδιαφυγή καλωδιωμένους τουρίστες και νοικοκυρές ! Προτείνει και διπλούς συντελεστές ΦΠΑ για πλαστικό χρήμα, χωρίς να ξέρει ότι αυτό απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όταν δεν ξέρει κάτι, ας ρωτάει, δεν είναι ντροπή !  Ηχογραφεί και το Eurogroup, λες και είναι ο Μαυρίκης της ΚΥΠ ! 
Η οικονομία είναι σήμερα  σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μιλάνε κάθε μέρα όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για επικείμενη άτακτη χρεοκοπία. 
Έγινε πια φανερό ότι έδωσαν στο λαό ανέφικτες υποσχέσεις, πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν. Μάλλον μας είχαν φλομώσει στο παραμύθι ! Η τρόϊκα βαφτίστηκε "θεσμοί" και το μνημόνιο, που δήθεν θα καταργούσαν με ένα νόμο, θα γίνει ακόμα πιο σκληρό. Ο ΕΝΦΙΑ , τον οποίο δήθεν θα καταργούσαν, παραμένει. Η διαπραγμάτευσή τους είναι τόσο επιτυχημένη, που δεν κατάφεραν ακόμα να εισπράξουν ούτε μισό ευρώ βοήθειας από την Ευρώπη.
Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι γνωστές, 30 χρόνια σπατάλης, κακοδιαχείρισης και σκανδάλων δεν ξεχνιούνται εύκολα. Αλλά τουλάχιστον αυτά τα κόμματα φαίνονται να επιστρέφουν στο ρεαλισμό, έστω και πολύ καθυστερημένα. Άρχισαν να καταλαβαίνουν (σε κάποιο βαθμό) ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και προσπαθούν να αποκτήσουν μια σχετικά ευρωπαϊκή νοοτροπία. (Τονίζω το "σχετικά" !) 
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δίνει τη χαριστική βολή στην ήδη βαρέως πάσχουσα οικονομία. Η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ, όπως λένε και όλα τα διεθνή δημοσιεύματα. Στελέχη της κυβέρνησης και  του ΣΥΡΙΖΑ, πχ Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Μητρόπουλος, κλπ, έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι αυτό θα οδηγήσει το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια. Η δραχμή θα υποτιμηθεί ραγδαία και δεν θα έχει αγοραστική αξία, ενώ θα ακριβύνουν υπερβολικά τα καύσιμα, η ενέργεια, οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα.
Καθυστερούν τη συμφωνία, και το κράτος δεν έχει ..μία !. Δεν έχουν καν προτάσεις για αύξηση της αγροτικής παραγωγής, εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της παραγωγικότητας. Καμία πρόταση για δημιουργία θέσεων εργασίας ! 
Επικρατεί σε όλους τους τομείς ατμόσφαιρα παρακμής και αναξιοκρατία, με τους κομματικούς φελλούς να επιπλέουν και τους άξιους να θάβονται.Έχουν διαλύσει και τα πανεπιστήμια, τα μετατρέπουν σε φυτώριο κομματικών κηφήνων και σε παιδική χαρά των κουκουλοφόρων. Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την κα Κωνσταντοπούλου να κάνει τον τροχονόμο έξω από τη Βουλή. Την ώρα που καταρρέει η χώρα, κάνει ο καθένας το "κομμάτι του¨".
Θα δείξουν υπευθυνότητα οι κυβερνώντες, ή θα πάμε σε πλήρη χρεοκοπία ; Μήπως πρέπει να αρχίσουν να συνεννοούνται τα κόμματα μεταξύ τους για χάραξη εθνικής στρατηγικής ; Τι διαφορές έχουν μεταξύ τους τα κόμματα και δεν μπορούν να συνεννοηθούν; Μνημόνιο είχαμε πριν, μνημόνιο και τρόϊκα έχουμε και τώρα. Απλώς άλλαξαν το όνομα και τους έκρυψαν σε ένα ξενοδοχείο !  Ποια είναι η διαφωνία των κομμάτων ; Αν θα πούμε το μνημόνιο "συμφωνία" και την τρόϊκα "θεσμούς" ; Ας βρουν ένα ωραίο όνομα, να τελειώνουμε!
 Ας συνεννοηθούν  τα κόμματα μεταξύ τους για μία εθνική στρατηγική, μέσα στο ευρώ. Αυτό έκαναν στην Πορτογαλία, που τώρα έχει βγει από τα μνημόνια και δανείζεται από τις αγορές με μηδενικό επιτόκιο..Ο λαός εξουσιοδότησε τον κ Τσίπρα να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί για καλύτερους όρους, αλλά δεν τον εξουσιοδότησε να πάει σε άτακτη χρεοκοπία. Διαπραγματεύομαι σημαίνει κάνω προτάσεις με συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς ασάφεια και προσπαθώ να πετύχω καλύτερους όρους, μέσα στα όρια του εφικτού. Ας προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, αλλά χωρίς πλήρη σύγκρουση και ρήξη με την Ευρώπη. 
Γεώργιος Χατζηαθανασίου
Ιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]