Τι πρέπει να τρώτε όσο περνούν τα χρόνια

Με το πέρασμα του χρόνου δεν έρχονται μόνο οι ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά στη ζωή μας, αλλά και μια σειρά από άλλες αλλαγές, στις οποίες πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να προσαρμοζόμαστε.

Όπως για παράδειγμα… η σχέση μας με τη ζυγαριά μας.

Όσο μεγαλώνει κανείς, διαπιστώνει ότι χάνει πιο δύσκολα τα περιττά κιλά.

Μια νέα έρευνα, που μας έρχεται από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε (και ποιες να προτιμούμε) αν θέλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου «σωσίβιου» στην περιοχή της κοιλιάς μας.

Οι γυναίκες και οι άντρες που καταναλώνουν γιαούρτι, θαλασσινά, άπαχο κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος με το πέρασμα του χρόνου, υποστηρίζουν οι αμερικανοί ερευνητές.

Όσοι όμως τρώνε κόκκινο κρέας, επεξεργασμένο κρέας και υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, πατάτες και γλυκά) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν τους δείκτες της ζυγαριάς τους να… ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail, το να τρώει κανείς γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τυριών με πλήρη λιπαρά και του πλήρους γάλακτος αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δε φάνηκε να επηρεάζει την πρόσληψη βάρους.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστόνη, ο συνδυασμός των τροφίμων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Το κόκκινο κρέας σε συνδυασμό με υδατάνθρακες αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης βάρους, ενώ αντίθετα όταν συνδυάζεται με λαχανικά ο κίνδυνος αυτός μετριάζεται.

Οι άνθρωποι βάζουν κιλά όσο μεγαλώνουν, επειδή επιβραδύνεται ο μεταβολισμός τους, καθώς οι αλλαγές στο σώμα τους σημαίνουν ότι οι μύες μετατρέπονται σε… λίπος, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν μετά την ηλικία των 45 ετών να καταναλώνει κανείς 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition.
πηγη medicalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]