ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έφτασαν οι πρώτες κούκλες με αναπηρία

Για πολλά χρόνια, τα παιδιά με αναπηρία «τροποποιούσαν» τις κούκλες τους για να μοιάζουν περισσότερο με αυτό που βλέπουν εκείνα στον καθρέφτη κάθε μέρα. Το ερώτημα στο μυαλό των γονιών τους ήταν, φυσικά, γιατί οι εταιρίες παιχνιδιών «αγνοούν» τα παιδιά τους και δεν κυκλοφορούν στην αγορά μια σειρά από κούκλες με διαφόρων ειδών αναπηρίες. 



Μετά από χιλιάδες καλέσματα στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εταιρία Makies λάνσαρε την πρώτη σειρά από κούκλες με αναπηρία. Ήδη, οι κούκλες αυτές έχουν γίνει δεκτές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, με εκατομμύρια γονείς να ρωτούν που μπορούν να τις αγοράσουν και αν θα μπορούσαν να τις κάνουν να μοιάζουν με τα παιδιά τους. Η εν λόγω εταιρία δημιουργεί παιχνίδια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και έτσι επιτρέπει στους γονείς να σχεδιάσουν ακριβώς όπως θέλουν τις κούκλες των παιδιών τους. «Κάθε κούκλα Makie είναι μοναδική και προσωπική και ήδη αρκετοί γονείς μας έχουν ζητήσει να φτιάξουμε κούκλες για τα παιδιά τους» είπε σε συνέντευξή της στο The Daily Dot η Τζεν Μπόλτον, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρίας. 



«Μας αρέσει να κάνουμε πραγματικότητα αυτές τις ιδέες» δήλωσε η ίδια, και τόνισε ότι η εταιρία είναι πάντα πρόθυμη να μιλήσει με γονείς από όλο τον κόσμο. 



Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τρεις κούκλες. Η πρώτη έχει ένα μεγάλο σημάδι στο πρόσωπο, η δεύτερη φοράει ακουστικό και η τρίτη περπατά με μπαστούνι. 
πηγη Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]