(ΗΠΕΙΡΟΣ)Αρτα:Οι κάμερες στο Δημαρχείο τοποθετήθηκαν με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και όχι την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής"

Σχετικά με το σύστημα ασφαλείας  του Δημαρχείου Άρτας. 

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν από συνδημότες μας για το σύστημα ασφαλείας του Δημαρχείου Άρτας θέλω να τους ενημερώσω για τα εξής: Το σύστημα είναι παρόμοιο με αντίστοιχα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια πολλών ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.  Έχει μοναδικό σκοπό την ασφάλεια του Δημαρχείου και σε καμιά περίπτωση την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής όσων κινούνται μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό και
Α ) Οι κάμερες δεν καταγράφουν ήχο.
Β) Δεν τοποθετήθηκαν σε κανένα γραφείο, με μόνη εξαίρεση το ταμείο και σε κανένα κρυφό σημείο. Αντίθετα τοποθετήθηκαν  ογκώδεις κάμερες, σε σημεία εμφανή για να γίνονται εύκολα αντιληπτές, τονίζοντας έτσι τον αποτρεπτικό τους ρόλο. 

Στο εξωτερικό του κτιρίου οι κάμερες τοποθετήθηκαν περιμετρικά. Στο εσωτερικό του κτιρίου τοποθετήθηκαν  στα κλιμακοστάσια, έξω από το γραφείο του δημάρχου και στο γραφείο που στεγάζεται το ταμείο. Για την τελευταία κάμερα προηγήθηκε συνεννόηση με τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό και είναι εστιασμένη στο Χρηματοκιβώτιο και όχι σε κάποια θέση εργασίας.  
Το καταγραφικό βρίσκεται εντός του Δημαρχείου σε σημείο που πρόσβαση έχει μόνο ο προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής, ο οποίος θα είναι και ο διαχειριστής του συστήματος. Το έργο δεν έχει τεθεί ακόμη σε παραγωγική λειτουργία. Θα τεθεί όταν τοποθετηθούν και οι σχετικές προειδοποιητικές σημάνσεις που προβλέπονται από τον νόμο. 

Σε ότι αφορά το εφάπαξ ποσό που δαπανήθηκε για την ασφάλεια του Δημαρχείου,  κατανεμήθηκε  στα  δύο έργα που σχεδιάστηκαν για το σκοπό αυτό ως εξής: 
1. Επέκταση του συναγερμού σε όλο το κτίριο με σύνδεση σε κέντρο λήψης σημάτων. Αρχικά υπήρχε συναγερμός μόνο στο Ταμείο.  Το κόστος ανήλθε στα  1700€.
2. Τοποθέτηση καμερών με καταγραφή μόνο εικόνας και όχι ήχου. Το κόστος ανήλθε στο ποσό των 3600€
Κλείνοντας τονίζω και πάλι ότι μοναδικός σκοπός του συστήματος ασφαλείας είναι η ασφάλεια του Δημαρχείου. Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη της θεραπείας, έτσι και στην περίπτωση αυτή το σύστημα ασφαλείας μπορεί να δράσει αποτρεπτικά σε βανδαλισμούς, κλοπές και κακόβουλες ενέργειες, όπως έχουν γίνει κατά το παρελθόν, και που θα στοίχιζαν πολλαπλάσια χρήματα στο Δήμο της Άρτας.

Γιώργος Μιλτιάδους
Μηχανικός Υπολογιστών
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής & Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Δημότη του Δήμου Αρταίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]