7η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας "Egnatia EXPO"


ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
“ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2015 – 7η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”
ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Την διοργάνωση της Έκθεσης “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2015 – 7η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, στα ΜΜΕ στο Δημαρχείο Εορδαίας. Το κορυφαίο εμπορικό γεγονός θα διεξαχθεί στις 10-15 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα.
Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε να επιμείνει θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα της κρίσης. Διασφάλισε την διοργάνωση και φέτος, της Εμπορικής Έκθεσης στην Πτολεμαΐδα, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά,  μετά την επιτυχημένη διοργάνωσή της τα έξι τελευταία χρόνια. Η όλη προσπάθεια καρποφόρησε, έχοντας συμπαραστάτη το Δήμο Εορδαίας. 
Ανεξάρτητα από το είδος ή το ύφος μιας επιχείρησης, η ανάγκη για κανάλια προώθησης είναι δεδομένη. Είναι, για τις επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα, και τις υπηρεσίες που παρέχουν, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων και καταναλωτών, επιδιώκοντας τις μεγαλύτερες δυνατές πωλήσεις, τις καλύτερες δυνατές συνεργασίες. Στο χώρο λοιπόν της επιχειρηματικής επικοινωνίας, η παλιά καλή συνταγή, η Εμπορική Έκθεση, κατέχει αδιαφιλονίκητα την πρώτη θέση στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, καθώς εγγυάται την τροφοδότηση και ανατροφοδότηση των εμπλεκομένων εκθετών και επισκεπτών με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές. Και η “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO” θα είναι ένα σημείο συνάντησης με σύνθημα την Ανανέωση, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια.

Η «ΕΟΡΔΑΙΑ 2014» θα γίνει «ΕΓΝΑΤΙΑ 2015». Είναι το μεγάλο βήμα για μια εμπορική έκθεση που επιλέγει να ανοίξει τα φτερά της, που επιλέγει να αποκτήσει περιφερειακό χαρακτήρα. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την εμπορική έκθεση της Πτολεμαΐδας. Στόχος είναι η ανάπτυξη εμπορικών δεσμών, με φορείς και επιχειρήσεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, δεδομένου του ότι η Πτολεμαΐδα θα εκμεταλλευθεί δύο στρατηγικά της πλεονεκτήματα: Ότι είναι το γεωγραφικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, και το ότι είναι στο σταυροδρόμι μεγάλων οδικών αξόνων. Είναι άλλωστε γνωστή από την Αρχαιότητα η στρατηγική σημασία στο εμπόριο, της «Εγνατίας Οδού».
Οι διοργανωτές θέλησαν να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης, και επέλεξαν ένα χώρο εύκολα προσβάσιμο, με υποδομές και βοηθητικούς χώρους, που θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η φετινή έκθεση θα γίνει στο χώρο του Πάρκινγκ του Ξενοδοχείου Παντελίδης (στο 3ο Χλμ της ΕΟ Πτολεμαΐδας-Φλώρινας), καθώς είναι το μοναδικό σημείο που πληροί τις υψηλές προδιαγραφές που τέθηκαν. Που θα επιτρέψει να διεξαχθούν οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις (με θέματα όπως την επιχειρηματικότητα, το Διαδίκτυο, τη μόδα, τον αθλητισμό κ.α.) που ήδη ετοιμάζουν οι διοργανωτές, αλλά και οι εκθέτες.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: «σε αυτή την μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, δε μπορεί να λείψει κανείς. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις τις περιοχής, να συμμετέχουν ως εκθέτες στην έκθεση «ΕGΝΑΤΙΑ EXPO 2015», και να κερδίσουν όχι μόνο από τη συμμετοχή τους, αλλά και από τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε. Σας περιμένουμε όλους.»
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης θεώρησε δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να λείπει το Επιμελητήριο από την φετινή Έκθεση. «Ήμασταν ανέκαθεν δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο της Πτολεμαΐδας, όπως και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.».
Στα πλαίσια της διοργάνωσης της έκθεσης, διεξήχθη την Τετάρτη 29 Απριλίου με απόλυτη επιτυχία ένα σημαντικό εκπαιδευτικό event με τον dr Ιωάννη Κριτσωτάκι.
Ο κορυφαίος συγγραφέας στο εκθεσιακό marketing, Διδάκτωρ εμπορικών επιστημών και εμπειρογνώμων του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC), Ιωάννης Κριτσωτάκις, μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει μια επιχείρηση από τη συμμετοχή της σε εκθέσεις στην ημερίδα που είχε θέμα: «ΕΓΩ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ. Ο ρόλος των εμπορικών εκδηλώσεων στην αύξηση των πωλήσεων. Τι προσδοκά ο πελάτης από εμάς και τι προσδοκούμε εμείς από αυτόν ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης». 
"Δεν υπάρχει για μια επιχείρηση καλύτερη εποχή για συμμετοχή σε εκθέσεις από μια περίοδο κρίσης. Διότι, ο μεγαλύτερος εχθρός της κρίσης είναι η συμφιλίωση μαζί της. Εάν λοιπόν σε περίοδο κρίσης ο επιχειρηματίας δεν αμυνθεί με επιθετικό, εξωστρεφή δηλαδή τρόπο, να δείξει ποιος είναι, που στοχεύει, να δείξει τι πρέπει να αλλάξει, τότε ο επιχειρηματίας θα είναι το θύμα", είπε ο εισηγητής.
Τόνισε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός επιχειρηματία είναι αυτό που εύχεται ο ανταγωνιστής του, είναι να μείνει δηλαδή αυτός στην αφάνεια. «Άρα πρέπει ο επιχειρηματίας να φροντίζει να είναι η επιχείρησή του στην επιφάνεια. Αν δεν είσαι παρών τότε ρίχνεις νερό στον μύλο του ανταγωνιστή σου», είπε και σημείωσε ότι «απώτερος στόχος από τη συμμετοχή σε εκθέσεις είναι οι πωλήσεις. Ο κυριότερος είναι να κάνεις έρευνα αγοράς, να κατασκοπεύσεις, να δεις και να σε δουν. Να μάθεις τι γνώμη έχουν για την επιχείρηση και το προϊόν σου.»
Κάνοντας ειδική αναφορά στα οφέλη των επιχειρήσεων από τη συμμετοχή σε εκθέσεις, ο κ. Κριτσωτάκης επισήμανε: «Είναι ο φθηνότερος τρόπος να προβάλει κάποιος μια επιχείρηση. Ο καλύτερος τρόπος στην αναζήτηση νέων πελατών για να εξασφαλίσει την πιστότητα των παλαιών πελατών.  Είναι η γρηγορότερη, η φθηνότερη και πλέον αποτελεσματική διαφήμιση για κάθε επιχειρηματία.» 
Πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φορέας ή επιχείρηση, από τον κ. Μποτονάκη Σοφοκλή ( Τηλ. 6909909500) & στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (Τηλ. 24630-27265,  9:30πμ-1:30μμ).
Τέλος, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές πως λειτουργεί ο ιστότοπος (site) της έκθεσης, στη διεύθυνση http://www.egnatiaexpo.gr  

Από το Γραφείο Τύπου

Επικοινωνία: egnatiaexpopress@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]