Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε άλλες 2 περιπτώσεις αυτοκτονίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες απέτρεψε άλλες δύο περιπτώσεις αυτοκτονίας 

Μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας CYBER ALERT απετράπησαν οι αυτοκτονίες 39χρονου και 13χρονης και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα

Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε ακόμα δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, οι οποίες εκδηλώθηκαν από δύο ημεδαπούς.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», στις 02-05-2015, ότι 39χρονος ημεδαπός εκδήλωσε σε οικείο του πρόσωπο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα έρευνα σε συνεργασία με την πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί γεωγραφικά η περιοχή που βρισκόταν ο 39χρονος, ενώ ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον άμεσο εντοπισμό του.

Μετά από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις ο 39χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως και αφού διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα, ακολούθως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση , η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε την ίδια ημέρα, ότι άγνωστος χρήστης του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε άμεσα, σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και την πάροχο εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, διακριβώθηκαν τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και προέκυψε ότι ήταν ανήλικη ηλικίας 13 ετών.

Ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκαν οι οικείοι της και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας.

Για τη περίπτωση αυτή ενημερώθηκε η κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά της ανήλικης σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής υποστήριξης.

Για τις προαναφερόμενες δύο υποθέσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert »: https :// twitter.com/CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]