ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Στο κελί του Δουρή θα βάλουν τον 27χρονο παιδοκτόνο στις φυλακές της Κέρκυρας

Στο κελί που κρατούνταν ο βιαστής και παιδοκτόνος Μανώλης Δουρής θα μεταφερθεί ο 27χρονος πατέρας – δολοφόνος της μικρής Άννυ.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με άλλους κρατούμενους κατά την είσοδό του στις φυλακές και θα οδηγηθεί στην απομόνωση.
Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές, ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.
Η υπόθεση Δουρή
Στις 31 Δεκεμβρίου του 1993 ένα έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά… Ακολούθησαν σκηνές τραγωδίας. Ο πατέρας θρηνούσε σπαρακτικά για το χαμό του παιδιού του και ορκιζόταν να εκδικηθεί το φονιά. Στα μάτια της κοινωνίας, που παρακολουθούσε σοκαρισμένη τις εξελίξεις, ο Δουρής ήταν ο χαροκαμένος πατέρας. Σύντομα όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή. Ο Μανώλης Δουρής συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημά του…
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση, άρχισαν οι αντιδράσεις των κρατούμενων…. Κατά τη μεταγωγή του, ο Δουρής ξυλοκοπήθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Όταν κατέβηκε από την κλούβα το πρόσωπο του ήταν αλλοιωμένο.
Στη διαδρομή κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες που τήρησαν τον άγραφο νόμο της φυλακής, σύμφωνα με τον οποίο οι παιδοκτόνοι δεν συγχωρούνται. Η κακοποίηση του συνεχίστηκε και μέσα στη φυλακή…
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιού του, ο Μανώλης Δουρής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί στις φυλακές της Τρίπολης. Οι φύλακες τον βρήκαν κρεμασμένο με το καλώδιο της τηλεόρασης…

Σύμπτωση;
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι όπως εκτιμούν πολλοί ο βίος του 27χρονου «πατέρα» της 4χρονης Άννυ στη φυλακή δεν θα είναι και τόσο… παραδεισένιος.
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος αναφερόμενος στον παιδοκτόνο είπε «Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».
Οι αντιδράσεις
Ωστόσο, αυτή η δήλωση του κ. Πανούση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατσόπουλος κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επεσήμανε «πρέπει να προσέχουμε πάντοτε και την ουσία των πραγμάτων».
via:pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]